ХЕИ "затваря" жилищен блок в Русе?

8

ХЕИ не уточниха дали ще запечатат хората вътре или ще ги оставят на улицата.

Причината, хората от блок АОНСУ,  да останат без вода повече от 25 дни е неуредици по ремонтните дейности, предприети от СиБанк. Ремонт, който е трябвало да приключи в края на месец ноември, но и до днес вода в блока няма.

Собствениците на злополучния блок не можеха да се похвалят с добри условия в блока и преди това безумие.

Насочвали сме вниманието ви към проблемите на обитаващите блока, свързани както с мизерията, така и с промишления ток, който плащат за битови нужди.

ВиК, ХЕИ, СиБанк и фирма изпълнител на ремонтните дейности са главни действащи лица, а пострадалите са граждани, плащащи сметки и данъци, за да имат достъп до питейна вода и да живеят нормално.

Предаваме и думите на един от тези граждани, които звучат абсурдно за страна членка на ЕС, но за България нищо не е прекалено абсурдно:

"Ние хората от блок АОНСУ вече 25 дни сме без вода, защото има натрупан дълг към ВиК за 2500 лв., както и трябва да се платят още толкова за смяна на тръбите. В блока живеем бедни хора, които преди 5 години закупихме боксониери от предприемача Явор Блъсков. От тогава до днес проблемите ни не са спирали.

Плащаме промишлен ток, който е няколко пъти по скъп от битовия ток. Има възрастна жена, която от 2 години живее без ток, защото няма финансовата възможност да го плаща. А сега от близо месец 200 апартамента останахме без вода. Мизерията е пълна.

Малки деца се разболяха и са в болницата с хранително чревни инфекции. Майки не могат да пуснат децата си на детска градина и на училище, защото не могат да ги изкъпят. От ХЕИ заплашиха да затворят блока и да ни оставят на улицата. Молим ви ако имате възможност да помогнете пишете на лично съобщение."

Снимките са направени на 27 май 2016 година от Румен Колев, който се свърза с Dunavmost.bg, за да покаже мизерията в този жилищен блок:

"Скъпи Русенци това са снимки от едно Гето, единственият Затвор без надзиратели в който всеки си прави каквото си иска!

Сградата в момента прилича на сметище и в 21 век в нашият град ще пламне ЧУМА защото тоя боклук се разлага от много време, кучешки и човешки изпражнения, пикаят по коридора, краде се ток и вода не се плащат сметки нямат представа че има закон за етажната собственост и за животните в сградата!"

*  Регионални здравни инспекции (бивши РИОКОЗ и ХЕИ - Хигиенно-епидемиологичен инспекторат)

Регионалните здравни инспекции осъществяват държавната политика на територията на съответните области. Те са приемник на бившите РИОКОЗ и Регионалните центрове по здравеопазване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари