Хасан и Ибрахим са сред най-добрите пианисти в международен конкурс

7
Двамата виртуози са в топ 10 на конкурса Étoiles du piano във Франция
Двамата виртуози са в топ 10 на конкурса Étoiles du piano във Франция Снимка: Личен архив

Двамата виртуози са в топ 10 на конкурса Étoiles du piano във Франция

Българските музиканти Хасан и Ибрахим Игнатови са в топ 10 на международния конкурс Étoiles du piano в град Рубе, Франция. Това съобщават от екипа на проекта „Клавиртуозно – музикални бисери на пиано от Хасан и Ибрахим Игнатови".

Над 350 участници са кандидатствали в четвъртото издание на конкурса тази година. Тридесет млади пианисти са били избрани по време на публични прослушвания в консерваторията в Рубе, като сред тях са били Хасан и Ибрахим Игнатови. Те са достигнали до втори тур, където остават само 10 изпълнители, от които се определят петима финалисти, информира БТА.

Конкурсът е създаден през 2017 г. Участниците са на възраст от 18 до 30 години, като те трябва да са студенти в консерватория или да имат завършено музикално училище със специалност пиано. Целта на конкурса е да промотира млади музикални таланти в началото на тяхната кариера.

Хасан и Ибрахим Игнатови предстои да изнесат концерти в четири града в страната. Първият ще бъде в Ямбол на 30 ноември. Следват концерти в Шумен (1 декември), в Сливен (4 декември) и в Плевен (5 декември).

Техният проект „Клавиртуозно” представя произведения на Фредерик Шопен, Ференц Лист, Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян. С част от тях двамата братя са се представили и на международния конкурс Étoiles du piano в Рубе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    Пианист
    Гениален е този баща , как успява от неуспеха да прави сензация. Какво толкова се е случило на един световно неизвестен конкурс , основан 2017 година , където са ги скъсали на 2 тур?! Толкова много музиканти се явяват на много по стойностни и с традиции конкурси и не успяват да стигнат до финал , ама не се пишат по медиите.
  • 3
    5
    Уф,
    аман от пуцаджии, не ви научиха да четете с разбиране! „Хасан и Ибрахим са сред най-добрите пианисти в международен конкурс“ Някъде да пише, че са най-добрите, че са финалисти?!?
  • 5
    4
    до добронамерения 3
    Нищо не са написали.В първата десетка били,ама написано така,че предстои определянето на първите 5 от тях,може би.Точно би било,ако пишеше,че са приключили участието си и са в първата десетка.Иначе от витиевати приказки...аман.Кратко,точно и ясно,ако може.И не се правете на толкова добронамерени.Лош бил някой,че казал истината
  • -1
    3
    до 2
    хората са ти го написали, не стига че ти не четеш, ама и да си плюнеш! „ Те са достигнали до втори тур, където остават само 10 изпълнители, от които се определят петима финалисти, информира БТА.“ Що за злоба ви гони, няма нужда да излизате като въшка на чело, да се покажете що за ..... сте
  • 4
    2
    музикант
    Отново лъжи. Конкурсът е приключил на 17 ноември , обявени са наградите. Близнаците ги няма . Просто са се явили и толкова. Журналистите да четат сайтовете на конурсите преди да пишат лъжите на бащата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари