Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Хаос в Съдебна палата - Русе

1
Нека имаме малко грижа и за гражданите
Нека имаме малко грижа и за гражданите Снимка: Dunavmost

Хаос в съдебната палата.

Дано някой обърне внимание и се въведе някакъв ред в Съдебна палата - Русе.

Входът е малък, страничен. Движението е двупосочно. Гражданите, които искат да ползват определена услуга, едва като влезе вътре разбира от охраната, че канцелариите работят с променено работно време и се връщат обратно.

Молбите за свидетелства за съдимост се пишат на крак. Ако имаш призовка за съдебно заседание, едва като влезеш, разбираш от охраната, че можеш да влезеш само 5 минути преди заседанието. Съответно те връщат. Така в изключително малкия вход за простосмъртни /разбирай граждани/ тълпата е двупосочна, объркана и наблъскана като в консервна кутия.

В същото това време има още три входа в съдебната палата. Единият, официалния, който е от към площада, с три големи врати и огромно фоайе работи само за магистрати и служителите в съда. Третият вход се използва за арестанти, което е разумно. Но четвъртия вход от години стои неизползваем.

Нима не е възможно да се направи еднопосочно движението в съдебната палата. Влизаш от един изход, излизаш от друг. Няма сблъскване на хора. Ако ръководството на съдебната палата не разбира, как може да го направи, нека се обърне за помощ към ръководствата на пазарите.

Дори и там въведоха еднопосочно движение.

А и защо този параден огромен вход се използва единствено и само от магистрати??? Нека едната врата остане за тях, а останалите две врати бъдат пуснати за гражданите. Така примерно десния вход може да е за магистрати, левия за излизащи граждани, а средния остане неизползваем, така ще се гарантира и отстоянието.

Не е трудно. Не е трудно да се отвори и входа към улица "Църковна независимост". Нека имаме малко грижа и за гражданите.

Надявам се, че тези предложения ще стигнат до ръководството на Окръжен съд, Окръжна прокуратура, Районен съд, Районна прокуратура, и на медиите.

Автор: Юлиян Беев
(Автор: Юлиян Беев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари