"Хамас": Освободихме американки, държани за заложници в Газа

2
Майката и дъщерята са били освободени "по хуманитарни съображения в резултат на посредничеството на Катар"
Майката и дъщерята са били освободени "по хуманитарни съображения в резултат на посредничеството на Катар" Снимка: Личен архив

Майката и дъщерята са били освободени "по хуманитарни съображения в резултат на посредничеството на Катар"

Палестинската групировка "Хамас" заяви днес, че е освободила американка и дъщеря ѝ, държани за заложници в Газа след атаката на ислямистите от "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Военен говорител на групировката каза в изявление, че двете заложнички са били освободени "по хуманитарни съображения в резултат на посредничеството на Катар".

Освобождаването на тези двама заложници има за цел също така "да докаже на американския народ и на целия свят, че обвиненията на Джо Байдън и неговата фашистка администрация (към "Хамас") са неоснователни", добави говорителят.

Байдън посети Израел в сряда, за да покаже непоколебимата си солидарност след кървавата атака на Хамас на 7 октомври.

Президентът на САЩ също така отхвърли всички обвинения срещу Израел за смъртоносния удар по болница в Газа, който предизвика гняв в Близкия изток. Палестинската въоръжена групировка "Хамас", която контролира ивицата Газа, обвини Израел за смъртоносния удар, но Израел, от своя страна, заяви, че експлозията се дължи на ракета, насочена погрешно от "Ислямски джихад", друга палестинска групировка в анклава.

"Трябва да имаме предвид, че "Хамас" не представлява целия палестински народ и му донесе само страдания", каза още Байдън.

Близо 200 израелски заложници, както и чужденци и лица с двойно гражданство, бяха отвлечени в Израел и отведени в Газа от бойци на "Хамас" при безпрецедентната атака на 7 октомври, която предизвика война, при която Израел започна да нанася удари по ивицата Газа, за да "унищожи" ислямистката групировка.

Израел потвърди, че палестинското движение е освободил двама заложници, съобщиха днес израелската телевизия "Канал 13" и израелското обществено радио "Кан", цитирани от Ройтерс.

Двете медии не разкриха източника си и засега също остава неясно къде са били освободени заложниците, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Мони
    Да,бе,мухльо смачкан,да посещават каквото и кьдето искат,ама Израел и парти,смешна работа,мрьсните чифути,са деградирали хептен,и само проблеми има в този район,американците ,са изперкали тотално,и само с тях ни занимават,да се спасяват сами,защо реват?
  • -2
    2
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Т-пунгерът под мен няма понятие от Свободния свят. Всеки има право да посещава роднини и да ги вижда, и се радва на добър живот.
  • 1
    1
    Ivan
    Двете тъпи кифли ,са без мозък,да ходиш на музикално парти в Израел,цирк
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари