Хакнаха сайта на ЦИК

0
Проблемът засега обаче не е толкова голям, колкото на първи тур
Проблемът засега обаче не е толкова голям, колкото на първи тур

Сайтът на Централната избирателна комисия отново е под хакерска атака.
Проблемът засега обаче не е толкова голям, колкото на изборите предходната неделя, когато сайтът изобщо не можеше да се ползва.

Засега страницата на ЦИК се отваря, но зарежда много по-бавно, заяви Цветозар Томов, говорител на ЦИК, цитиран от БТА.

Експерти на фирмата и представители на специалните служби работят по отстраняването на проблема, каза Михаил Константинов, от "Информационно обслужване".

Масирана хакерска атака, насочена срещу сайтовете на Централната избирателна комисия, ГРАО, вътрешно и външно министерство, беляза изборния ден и миналата неделя.

Тогава ставаше дума за т.нар атака за отказ на услуга (DDoS attack) - сървърите на ведомствата са били "наводнени" от посещения, като това е направило достъпа до тях невъзможен.

От "Информационно обслужване" признаха за атаката на сайта си. Според тях, от началото на атаката към интернет портала на ЦИК са направени над 530 000 000 заявки в рамките на 10 часа, като една четвърт от тях са от видими IP адреси с произход Виетнам, Турция и САЩ.

В началото на атаката бяха отчетени над 65 000 000 (шестдесет и пет милиона) едновременни потребителски сесии към портала на ЦИК, което е равносилно на опит на 65 000 000 потребителя да достъпят интернет страницата в един и същи момент.

По-късно президентът Росен Плевнелиев сигнализира ДАНС и се оплака, че хакерските атаки срещу сайта на ЦИК са новият "Костинброд".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари