Българин пропътува 1 500 километра със счупен крак за операция у нас

6
Немските лекари поискали на българина 10 000 евро за операцията
Немските лекари поискали на българина 10 000 евро за операцията

1500 километра от Германия до Пловдив измина със строшен крак гурбетчия, за да се оперира.

Немските лекари му поискали 10 000 евро, тъй като не бил осигурен. 58-годишният мъж предпочел да пропътува разстоянието до родината с т.нар. "транспортен гипс" и претърпял успешна интервенция в университетската болница "Св. Георги".

"Пациентът е паднал от стълба. Получил е фрактура точно над пирона, който му е сложен преди 30 г. на същото бедро. Тогава пак е бил опериран при нас. Трудно извадихме стария имплант и сложихме нов, титаниев", коментира шефът на клиниката по ортопедия проф. д-р Владимир Ставрев, цитиран от "24 часа".

Пациентът си е плащал здравни вноски у нас и е броил пари само пирона, който по ценоразписа на лечебното заведение струва 1650 лева. Екипът, извършил интервенцията, е трябвало да слага по два чифта ръкавици, тъй като гурбетчията бил прекарал хепатит Б.

При порязване на пръстите имало риск медиците да се заразят.

В момента мъжът не изпитва адските болки, с които пристигнал от Германия. След махане на дренажа предстои да бъде изписан. В продължение на 3 месеца няма да може да стъпва на крака си и трябва да се придвижва на патерици. После ще му бъде направена снимка, за да се види как е зараснал.

Титаниевият имплант се поставя вътре в костта и служи за обездвижване до срастването на костта, уточниха от клиниката. Според ортопедите пластината от този вид метал се приема добре от организма и не предизвиква алергични реакции, които могат да се получат при други сплави.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари