Гурбетчии блокираха пътя за Кърджали

0

Около 50 души от Неделино, заплашиха да бойкотират евроизборите и да напуснат страната, ако държавните органи в България не зачитат техните права.

Това заявиха протестиращите жители на Община Неделино, които блокираха пътя за Кърджали в рамките на половин час.

Хората са работили в Испания и след прибирането им в Родината си са подали заявки за получаване на обезщетения за безработни, които обаче съм им блокирани от Териториалното подразделение на Националният осигурителен институт, чийто разпореждания са потвърдени и на последна инстанция на съда, съобщи Dariknews.bg.

Протестиращите настояват за равни права, тъй като някои от тях дори са санкционирани за исканията си за обезщетения за безработица.

Те се подписаха под нарочна декларация, която ще бъде разпространена до всички държавни институции, с искане за равни права с всички останали безработни, на които им се полагат обезщетения.

Те заплашват с бойкот на предстоящите евроизбори, дори и с напускане на страната, ако не бъдат уважени техните искания. „Желанието на хората е да бъдат чути, като от мен искат съдействие за разпространение на тяхната декларация“, коментира кметът на Община Неделино Боян Кехайов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари