Губернаторите на Видин и Пазарджик също подадоха оставки

0
Трендафил Величков и Огнян Асенов напускат постовете си
Трендафил Величков и Огнян Асенов напускат постовете си Снимка: Областни администрации на Пазарджик и Видин

Трендафил Величков и Огнян Асенов напускат постовете си

Общо четирима областни управители подадоха оставки - на Пловдив, Пазарджик, Видин и Монтана.

За губернаторите на Пловдив и Монтана вече ви информирахме. Ето какви са позициите и на останалите двама:

Моля на първото за тази седмица заседание на Министерски съвет да внесете и приемете оставката ми като областен управител на област с административен център град Пазарджик. Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес. За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип“, пише в мотивите си Трендафил Величков, областен управител на Пазарджик.

Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече - диаметрално противоположни са. „Считам, че е невъзможно да продължа да изпълнявам задълженията си по закон, като член и ръководител на политически кабинет, провеждащ държавната политика в областта, в изпълнение на поставени стратегически цели и приоритети от програмата на председателствания от Вас Министерски съвет. Редно е да натоварите с тази задача човек, близък до Вашата идеология и споделящ Вашите възгледи” казва още Величков.

Като областен управител в мандата на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, изпълнявах отговорно и добросъвестно задълженията си в интерес на гражданите на област Видин и спазвайки законите на Република България. Надявам се следващият Областен управител на област Видин да работи за просперитета на Видинска област, съблюдавайки законите на страната, при зачитане на реда и нормите на правовата държава“, се казва в заявлението на Огнян Асенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Браво
    за мотивите
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари