Продължава вълната от оставки на областни управители

1
Губернаторите от Враца и Хасково последваха колегите си от Пловдив, Пазарджик, Видин, Монтана и Варна
Губернаторите от Враца и Хасково последваха колегите си от Пловдив, Пазарджик, Видин, Монтана и Варна Снимка: Областни администрации на Враца и Хасково

Губернаторите от Враца и Хасково последваха колегите си от Пловдив, Пазарджик, Видин, Монтана и Варна

Областният управител на Враца Георги Митов депозира днес заявление за освобождаването си от длъжност пред министър-председателя акад. Николай Денков и в деловодството на Министерски съвет, съобщиха от администрацията на губернатора.

В заявлението си Георги Митов декларира, че през периода, в който е заемал длъжността Областен управител в служебното правителство на Гълъб Донев, стриктно е изпълнявал служебните си задължения в съответствие с българското законодателство, ръководейки се от законните права и интереси на гражданите и развитието на област Враца.

Митов беше назначен за областен управител от първия служебен кабинет на Донев, а впоследствие остана и при втория, като управлението му продължи 10 месеца.

Областният управител на област Хасково Красимир Ангелов също подаде заявление до Министерски съвет за освобождаване от поста. В съобщение на официалния сайт на областната администрация пише, че Красимир Ангелов счита това за морален акт, тъй като не е назначен от настоящия кабинет.

Той благодари на всички служители на Областна администрация-Хасково за съвместната дейност и започналите инициативи за подобряване работата на администрацията и улесняване обслужването на гражданите, както и взаимодействието с общините и държавните институции.

Надявам се, че на поста областен управител на област Хасково ще бъде назначен човек, който не се ръководи от тесни политически интереси, а да бъде воден от спазването на законите и равнопоставеността на частните и обществени субекти“, казва Ангелов.

Припомняме, че Красимир Ангелов пое поста областен управител на 6 юни, т.г. от временно изпълняващия длъжността Мартин Узунов.

Това се случи, след като на 22 март беше освободен тогавашният областен управител Минко Ангелов.

Красимир Ангелов има висше образование от УНСС по специалност „Икономика и управление“. Той има дългогодишен опит в областта на строителния надзор и управлението на проекти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    daskal
    Това не е драма. То само показва най-важното - това са изцяло политически постове и назначения. Това са едни "наши хора". Те ще се оттеглят в очакване на нови предложения. Мога да се басирам, че всички бивши управители пак ще са на някаква държавна или общинска хранилка. Вече "легитимирани" официално и с добро портфолио, те ще получат отново партийни оферти.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари