Групата Плевнелиев - Паси стартира разговорите на 20 октомври

0
Контактна група беше обявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов
Контактна група беше обявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Снимка: вестник Труд

Контактна група беше обявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще започне разговорите си на 20 октомври, съобщиха от пресофиса на президента на България в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев.

Контактната група ще търси съгласие по принципи и приоритети, които да се заложат в работата на новото Народно събрание, се посочва в съобщението. 

Сформирането на контактната група беше обявена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му пресконференция след парламентарните избори. Борисов обяви, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа репутация, които да преговарят за съставяне на правителство. Модератори на преговорите ще са  Росен Плевнелиев и Соломон Паси – министър на външните работи в периода 2001 – 2005 г.

Първите разговори ще са на 20 октомври с представители на коалиция ГЕРБ-СДС. 

Контактната група предлага да посети представители на откликналите парламентарни групи в стаите им в сградата на Народното събрание между 20 и 23 октомври, в следния ред: 

20 октомври, четвъртък (сутрин): Коалиция ГЕРБ - СДС;

21 октомври, петък (сутрин): „Продължаваме Промяната“;

22 октомври, събота (сутрин): ДПС; 

22 октомври, събота (следобед): „БСП за България“; 

23 октомври, неделя (сутрин): „Демократична България — обединение“;

23 октомври, неделя (следобед): „Български възход“.

На 24 октомври Плевнелиев и Паси ще обявят около кои стратегически приоритети на страната виждат възможност за разбирателство в 48-ото Народно събрание. 

Подчертаваме, че от ничие име (нито свое, нито на трето лице) и по никакъв начин не предлагаме разговори за съставяне на правителство, което е правомощие на съответните мандатоносители и Президента на републиката. Единствено, което търсим са допирните точки, за които вярваме, че са много повече, отколкото е видно“, се посочва в съобщението. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    7
    Ха-ха-хах!
    Чехлю Плювналиев и Сюлейман Пусси?!! 'Бах ти гротеската – надянат използван капут върху предател-чифут!
  • 10
    6
    Slek
    Двамата на снимката са антибългари!
  • 10
    5
    Страхотно
    Какви мазни физиономии, таланта и потенциала им са неоспорими. Техните принципи и приоритети са ясни - да се издълбае дъното, на което се намираме благодарение точно на тях. Плашещото е, че най-вероятно ще успеят.
  • 12
    4
    Копирано от медия
    ПЛЕВНЬО-МУХЛЬОТО Е ЕДИН ОТ ПИОНЕРИТЕ НА МАФИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ПРЕЗ 1990 Г., СЛЕД КАТО НАПУСКА АКТИВНАТА СИ КАРИЕРА В МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БКП - ДКМС (ДИМИТРОВСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ МЛАДЕЖКИ СЪЮЗ), СЕ ЗАХВАЩА С БИЗНЕС В ГЕРМАНИЯ, КОЙТО СЕ СЪСТОИ В СЪБИРАНЕ И ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ГАСТАРБАЙТЕРИ НА РАБОТА ТАМ. НЯКОЛКО ГОДИНИ ПОДРЕД ОГРАБВА БЕДНИТЕ НИ СЪГРАЖДАНИ, ПЛАЩАЙКИ ЗА ТРУДА ИМ МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ. ТОВА Е ИСТИНАТА. И СЕГА ГОВОРИ ЗА МОРАЛ?! Дали е ИСТИНА ? Ако е вярно , как може такива да са ни управлявали ?
  • 5
    3
    Защо г-н Плевнелиев
    да е Плевньо-идиота ? Аз искам да те попитам, ти имаш ли хотел в Гърция. Третата му жена работеше ли в телевизия като четец на Метео прогнозата ? Кой знае твоята какъв киликанзер е и те тормози непрекъснато .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари