Соломон Паси: Ако успеем, успява цял народ!

0
Росен Плевнелиев коментира, че е позитивен реалист
Росен Плевнелиев коментира, че е позитивен реалист Видео: БНТ

Росен Плевнелиев коментира, че е позитивен реалист

След срещите на контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, с парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ-СДС и ПГ на "Български възход", Плевнелиев коментира, че е позитивен реалист. Най-трудното тепърва предстои, но виждаме много пресечни точки, посочи той пред журналисти в парламента, цитиран от БТА.

"Благодарим на двете първи парламентарни групи, с които преговаряхме, защото те имат вече друг подход на смирение, на диалог, на търсене на съгласие, те не поставят условия, те дават решения и това ме кара да бъда позитивен реалист към днешна дата", каза президентът (2012 г. - 2017 г.) Росен Плевнелиев след консултациите.

Виждаме, че все още политическите партии са се окопали в техните окопи, все още като че ли пропагандата е на предна линия, все още е желанието да се разграничим, а не да търсим съгласие, но тези две първи политически партии, с които говорихме, ни дават позитивизма в реализма, посочи той. Плевнелиев отбеляза, че започват да стават позитивни реалисти, защото и с ГЕРБ-СДС, и с ПГ на "Български възход" са намерили много допирни точки и добри решения и в контактната група си задават въпроса: "Как така поотделно можем, заедно - не можем, това ли е съдбата на българския народ?".

Той отбеляза, че са в контакт и с тези парламентарни сили, които официално са отказали да участват в консултациите, и ще ги информират за решенията и приоритетите, по които са намерили съгласие. Ще се опитаме да съгласуваме с тях и този текст на декларация на 48-ото Народно събрание, който искаме да представим на вниманието на обществото и медиите в понеделник, когато приключи първата фаза на консултации, допълни той.

Според Плевнелиев отказът от диалог преди всичко е, защото тези политически партии още са останали в предизборните си нагласи, в предизборните си обещания. "Последните избори и начинът, по който се водиха предизборните кампании, преминаха всички граници на неефективността, на злоба и разделение, на което сега плащаме голямата цена. Уважаеми политици, не се прави така", отбеляза той.

По-рано днес Плевнелиев съобщи, че официален отказ за разговор е получен от "Продължаваме Промяната", "БСП за България" и "Демократична България". В понеделник предстои среща с ДПС.

Успехът, ако изобщо постигнем някакъв успех, няма да бъде наш, коментира още Плевнелиев. По думите му би било успех, ако допринесат за това "България да има работещо Народно събрание и работещо правителство, каквото и да е то, с който и да е мандат във възможно най-трудния момент, който ври и кипи около нас от комбинация от кризи".

"Ако успеем, успява цял народ", каза от своя страна Соломон Паси, дългогодишен президент на Атлантическия клуб в България, след първите консултации. По-рано днес той определи мисията на контактната група като нещо по средата между "мисията невъзможна" и "умирай трудно".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    До седми - относно Левски
    Прав си приятелю, думите на Левски са свещенни. Но много нашенци много избирателно помнят думите на Дякона. А за русоробите те са направо като прокажени, особено по отношение на освободителната мисия на Русия и Сърбия, по-долу той ясно и категорично отбелязва: „Никому не се надявайте - говореше той. - Ако не сме способни да се освободим сами, то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство...“ Така е, прав я бил Апостола на свободата. Русия вече повече от столетие гледа на нас като васална губерния, а нашите малоумни путинофили само пригласят, че трябва да бъдем с Империята на злото. Каква омраза само към родината има в тях
  • 1
    9
    Контакт 380V
    Само Бай Дън да падне от трона, и на него да се възцари Патока Доналд, всичките тия твари дето се борят за какви ли не глупости, ще се скрият вдън земя по-бързо от поганците!
  • 3
    8
    Балканеца
    Само че Соломончо е пропуснал да уточни кой точно народ успява, щото българския не е.
  • 7
    7
    XMAN
    Паси, жалък евреино, не смей да си приписваш думите на дякон Левски. Прекалено си малък, жалък и евротолерастен нещастник. Думите на Левски са свещени за всеки българин и е обида за нас да ги използваш.
  • 5
    6
    ТРЕТИЯТ ТЕСТИС
    Говори се, че... https://svobodnoslovo.eu/%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%BD-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари