Гроздан Караджов: Прясно ремонтиран участък е напът да се свлече в дерето, погребвайки окончателно милионите, платени от нашия джоб!

1
Няма нужда човек да ходи до Луната, за да види апокалиптичен пейзаж с гигантски кратери и свлачища, заплашващи всеки момент да погълнат околността
Няма нужда човек да ходи до Луната, за да види апокалиптичен пейзаж с гигантски кратери и свлачища, заплашващи всеки момент да погълнат околността

Министърът на регионалното развитие и благоустройството изказа възмущението си от прясно ремонтиран път към село Кладница, който пропада.

"От февруари насам жителите на селото ходят от институция на институция да се молят някой да им обърне внимание", пише Гроздан Караджов.

Публикуваме поста му без редакторска намеса:

"Няма нужда човек да ходи до Луната, за да види апокалиптичен пейзаж с гигантски кратери и свлачища, заплашващи всеки момент да погълнат околността. Достатъчно е да се разходи до село Кладница. Или по-точно да се опита, както направих днес. Защото това не е лесна работа.

За проблема ме сезираха жители на Кладница в първия ми приемен ден вчера. Парадоксалното е, че пътят всъщност е прясно ремонтиран?!? Ремонтът продължава две години, в края на 2020 г. пътят е пуснат в движение, два месеца по-късно - през февруари 2021 г., пропада. Причината - свлачище, което е надлежно отбелязано в специализираните карти, но което Агенция “Пътна инфраструктура” пропуснала да забележи?! При условие, че е имало подобна ситуация няколко години преди това! И би трябвало да се вземат превантивни мерки за укрепването на участъка преди за започне ремонта.

От февруари насам жителите на Кладница ходят от институция на институция да се молят някой да им обърне внимание. Защото не само че всеки ден рискуват живота си, пътувайки по също толкова драматичен обходен път, но и защото “новоремонтираният” участък не е консервиран и всеки момент може да се свлече в дерето, погребвайки окончателно милионите, платени от нашия джоб.

През това време Агенция “Пътна инфраструктура” е давала много обещания - че пътят ще бъде пуснат отново през септември, после на 1 декември… Че ще ремонтира за своя сметка и обходния път… Нищо от това не се е случило.

Затова, утре (понеделник), в 9:00 часа сутринта съм извикал ръководството на АПИ, за да ми докладват как може да се реши проблемът бързо и трайно. Защото с безхаберие и празни обещания не става!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари