Гришо преодоля Шварцман

1
Григор Димитров започна своето участие на Уимбълдън по начина, по който всички негови фенове се надяваха
Григор Димитров започна своето участие на Уимбълдън по начина, по който всички негови фенове се надяваха Снимка: GettyImages

Григор Димитров започна своето участие на Уимбълдън по начина, по който всички негови фенове се надяваха - победа в три сета срещу коварния Диего Шварцман след 7:6(4), 6:2, 6:2.

Час и 50 минути бяха необходими на световния №11 да си осигури мястото във втория кръг след втора победа от три мача срещу аржентинеца, който бе победил Григор в болезнения финал в Истанбул през 2016 година, пише GONG.bg

Шварцман е изявен клей специалист, но на тревата ясно се видя, че предимството категорично е в полза на българина. Димитров със сигурност не показа най-доброто от себе си, но във важните моменти бе много прецизен и ефективен в оползотворяването на шансове за пробив, което се оказа ключово за успеха.

Интригата бе единствено в първия сет, в който Гришо все още не бе напипал своята игра. Въпреки че поведе с 3:0, той правеше доста двойни грешки и бе много колеблив на втория си сервис. Шварцман набързо върна пробива, а след това направи и още един за 6:5. Димитров все пак намери сили да постигне рибрейк, а в тайбрека бе по-добрият на корта. Вторият и третият сет пък се развиха идентично като Григор постигаше пробив още в първия гейм, след което с още един слагаше край на интригата.

Във втори кръг негов съперник ще бъде добрият му приятел Маркос Багдатис, който победи Джеймс Уорд с 6:4, 6:4, 6:3. В момента 32-годишният кипърец е 65-и в световната ранглиста. До този момент двамата имат цели 8 срещи помежду си като Григор води със 7:1 победи. Любопитното е, че единственият успех на Багдатис е на Уимбълдън през 2012, когато Димитров се отказа при 5:7, 1:4.

Източник: GONG.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари