Гришо напусна турнира в Пекин

0
Българинът загуби от сръбски квалификант
Българинът загуби от сръбски квалификант Снимка: Reuters

Третият поставен в схемата Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от категория АТП 500 в Пекин.

Българинът загуби с 1:2 сета (4:6, 6:2, 4:6) от сръбския квалификант Душан Лайович, съобщава bTV.

Още в първия гейм Григор допусна ранен пробит, след като направи двойна грешка при последната точка.След това сърбинът печелеше убедително сервис геймовете си и така взе частта след 35 минути игра.

Димитров настъпи газта в началото на втория сет, заигра по-агресивно, започна да се движи по-добре и направи пробив на 15 за 2:0. В следващия гейм Лайович стигна до точка за връщане на брейка от 0:40, но 27-годишният хасковлия я отрази с чудесен бекхенд по правата. Гришо спаси и следващите две точки за връщане на пробива с хубави сервиси и после затвърди.

В петия гейм сърбинът все пак върна пробива след двойна грешка на Димитров. Веднага след това обаче осмият в света българин отново направи брейк. Той поведе с 40:0 и реализира втората възможност, след като съперникът изпрати воле в мрежата. В осмия гейм Григор стигна до сетбол и го реализира след нова грешка от воле на Лайович и така изравни резултата в сетовете.

Заключителната част започна с пробив на сервиса на Григор. По познатия сценарий от предните два сета той загуби подаването си след двойна грешка, общо четвърта в мача. В петия гейм Димитров отрази две нови точки за брейк, след което спечели подаването си за 2:3. Веднага след това първата ни ракета върна пробива, след което за първи път в мача поведе в резултата. Последва обаче нова двойна грешка, Лайович поведе с 5:4 и на свой сервис спечели мача.

Димитров завърши с 23 печеливши удари (9 аса) срещу 37 непредизвикани грешки, 9 от които бяха двойни. Миналата година той стигна полуфинал в Пекин, в който отстъпи на Рафаел Надал. Ранното отпадане на Григор тази година означава, че той ще загуби 135 точки от актива си.

Следващата седмица той ще участва на "Мастърс 1000" турнира в Шанхай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари