Григор отпадна в Синсинати

0
Българинът направи силен мач
Българинът направи силен мач

Изключително силен Григор Димитров показа, че все още е фактор в тениса, въпреки че отпадна на полуфиналите на турнира в Синсинати от сериите 1000.

Първата ни ракета показа много воля и стабилност в играта си в драматичния двубой с хърватина Марин Чилич, пише Всеки ден. След оспорвана битка победител в двубоя обаче излезе Чилич, който се наложи с 4:6, 6:3, 7:5.

Първият сет започна равностойно и двамата взимаха безпроблемно своите подавания, докато се стигна до така важният седми гейм, в който Димитров реализира пробив, а след кратка почивка успя да го затвърди. При 5:4 българинът сервира уверено и затвори частта.

Вторият сет също започна много равностойно, но при 3:2 за Чилич, Димитров показа колебание, от което моментално се възползва хърватинът, който успя да пробие, а после и да затвърди пробива си. Първата ни ракета стигна до 3:5, но Чилич беше безупречен на свой сервиз и затвори сета с 3:6.

Третата част предложи най-много драма и динамика в двубоя. Григор взе подаването си за 1:0, след което направи и пробив. В 3-тия гейм, продължил повече от 10 минути, Чилич се възползва от няколко грешки на българина, а за пробива му помогна и "ястребовото око" за една точка, отсъдена за българина. Чилич взе своето подаване и изравни резултата на 2:2. Последва обаче нов възход на първата ни ракета и след силен сервиз гейм, Гришо направи и пробив за 4:2 в своя полза. Димитров показа много психика и отлични отигравния в седмия гейм, който предложи много драма за феновете на централния корт в Синсинати.

Въпреки усилията си обаче, Чилич отказа да се предаде и успя да се върне в мача, след като проби за 4:3.

Последва безупречен сервиз гейм и ново равенство - 4:4. В деветия гейм Гришо показа, че проблемите с психиката са оставени в миналото и поведе с 5:4. Хърватинът изравни за 5:5, а после успя и да поведе след пробив в сервиз гейма на българина. При 5:6 Чилич сервира уверено и се класира за финал, където ще се изправи срещу Анди Мъри.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари