Григор Димитров победи световния №2 Карлос Алкарас

3
Българинът се класира за финал на Откритото първенство на САЩ в Маями
Българинът се класира за финал на Откритото първенство на САЩ в Маями Видео: NOVA

Българинът се класира за финал на Откритото първенство на САЩ в Маями

Световният номер две Карлос Алкарас отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ в Маями в четвъртък, победен с 6:2, 6:4 от българина Григор Димитров.

Димитров, който изигра блестящ и енергичен тенис, за да победи испанския топ тенисист, сега ще се изправи срещу германеца Александър Зверев за място на финала, информира БГНЕС.

Германският тенисист Зверев се справи с изгряващия унгарец Фабиан Марожан и си осигури място на полуфинала с победа с 6:3, 7:5.

Яник Синер и Данийл Медведев ще играят в другия полуфинал - реванш от финала на Откритото първенство на Австралия, спечелен от Синер през януари.

Алкарас пристигна в Маями с титлата си от Индиън Уелс и с поглед, насочен към "Sunshine Double".

Но от самото начало Димитров не показа страх, атакува Алкарас и проби рано, за да поведе с 3:0.

Българинът се възползва от всяка възможност, като често излизаше на мрежата и преместваше Алкарас по корта.

Изглеждаше, че е на път да постигне комфортна победа в два сета, след като проби испанеца в четвъртия гейм и след това задържа преднината си от 4:1.

Но Алкарас не се предаде и проби за 4:3, след като в края на едно забавно рали удари уинър от корта.

Но Алкарас не се отказа и проби за 4:3, след като в края на забавното рали пласира уинър през корта.

След като мачът се върна на сервис, тайбрекът изглеждаше неизбежен. Но когато Алкарас сервираше, за да остане в мача, Димитров го проби, когато испанецът направи широк пробив и ръцете на Димитров се вдигнаха високо във въздуха в знак на радост.

"За да спечелиш срещу него, трябва да играеш по най-добрия начин. Просто така е", каза Димитров.

"Влязох в мача много концентриран и мисля, че съм изключително наясно какво трябва да направя. Понякога простотата е гениална. Много, много трудно е да го направиш, особено когато играеш срещу съперник като този. Но аз наистина успях да диктувам играта. Честно казано, това беше много, много добър мач от моя страна. И просто съм щастлив, че поне веднъж го завърших в равни сетове", пошегува се Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари