Григор Димитров отива на полуфинал в Париж

0
Победителят от мача Джокович - Циципас ще срещне Григор в битка за място на финала
Победителят от мача Джокович - Циципас ще срещне Григор в битка за място на финала

Българският тенисист Григор Димитров мина през поредния си съперник в Париж.

Хасковлията се класира на полуфиналите на Мстърса във френската столица, след като успя да преодолее Кристиан Гарин с 6:2, 7:5 за час и половина игра, информира Gong.bg.

Ракета номер 1 на страната ни успя да запише първа победа срещу този съперник, двамата не се бяха срещали в официален двубой до този момент. Наградата за успеха на Димитров ще бъде мач на полуфиналите срещу победителя от двойката Новак Джокович - Стефанос Циципас.

С успеха хасковлията до голяма степен си гарантира завръщане в Топ 20 на световната ранглиста. С победата си Григор Димитров си осигури 259 730 евро и 360 точки.

Българинът показа много убедителна и категорична игра, въпреки че на моменти трябваше да се защитава срещу чилиеца. Независимо от това, в най-важните точки игра супер тенис на световно ниво.

Първата ни ракета стартира прекрасно мача, след два пробива в откриващия сет дръпна в резултата за 3:0. След това невероятната му игра доведе до спечелване на частта с убедителното 6:2.

В началото на втората част българинът потегли уверено с нов брейк, но чилиецът върна пробива още в следващия гейм. При 4:4 Димитров допусна колебания на собствен сервис, а от това се възползва Кристиан Гарин, който си извоюва правото да сервира за изравняване на сетовете. Нашият тенисист обаче направи моментален рибрейк, а с нов, пети пробив за срещата, затвори успешно мача в своя полза.

Довечера предстоят пък останалите два четвъртфинала в долната половина на схемата, противопоставящи Гаел Монфис – Денис Шаповалов и Жо-Вилфред Цонга – Рафаел Надал.

Григор Димитров - Кристиан Гарин 6:2, 7:5

Телевизионните камери показаха родителите на Григор Димитров, които са заели местата си на трибуните. Хасковлията ще се радва на подкрепата на своите най-близки хора и в този двубой.

Втори сет: 7:5

1:0 Григор сервира повече от добре в началото на втория сет, а Гарин записа три грешки от основната линия след агресивен форхенд. Българинът го тормозеше с подсичащи топки. С лекота Григор тръгна сполучливо.

2:0 Григор осъществи безроблемен пробив. Българинът контролира събитията на корта, но вместо да задържи преднината си и да я увеличи предостави възможността Гарин да стигне до точка за пробив и след страхотен форхенд по правата, чилиецът върна пробива за 2:1.

2:2 Срещата стана много оспорвана. Кристиан Гарин в никакъв случай не е обречен, въпреки резултата от първата част.

3:2 Григор Димитров отново повежда след страхотен бекхенд по правата. 

3:3 Чилиецът взе на нула поредния гейм, изглежда започна да усеща пулса на мача.

4:3 Григор Димитров успя да спечели гейма, въпреки сериозния отпор, който срещна. Гарин стана по-агресивен и взе следващата част на нула за 4:4.

4:5 Много лошо развитие на мача. Все по-често се налага Григор да се защитава. След като поведе с 40:0, допусна съперникът да го пробие. 

5:5 Григор Димитров върна пробива. Когато се оказа притиснат до стената, българинът успя да се мобилизира, за да изравни отново резултата. 

6:5 Гейм на нула за Григор Димитров.

7:5 Григор Димитров спечели мача!

Първи сет: 6:2

1:0 Григор Димитров започва много уверено в Париж с гейм на нула.

2:0 Пробив за българина. Димитров играе много стабилно в началото на срещата, като при четвъртата си възможност спечели гейма.

3:0 Григор затвърди пробива. Въпреки вложените много сериозни усилия от страна на чилиеца, най-добрата ракета на България не дава и нотка съмнение, че е по-класният тенисист от двамата.

3:1 Григор Димитров играе много по-агресивно, но Кристиан Гарин взе подаването си.

4:1 Двамата продължават да взимат сервис-геймовете си. 

5:2 Гейм на нула за Григор Димитров

6:2 Григор Димитров демонстрира много уверена игра, много силен тенис, който води до спечване на сета.

Това е първа среща между Димитров и Гарин изобщо в професионалния тур. Победителят от техния дебютен сблъсък ще чака печелившия от срещата между Новак Джокович и Стефанос Циципас.

За да стигне до мач с Григор Гарин постигна победи срещу добре познати имена от мъжкия тенис тур - Пабло Куевас, Джон Иснер и Жереми Шарди, като единствено в последния си мач между Шарди чилиецът загуби сет.

Григор Димитров мина с лекота през двама сериозни съперници в предишните кръгове. Българинът постигна победи с 2:0 сета срещу Давид Гофен и Доминик Тийм, давайки заявка за силен поход в Париж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари