Граничният пункт "Рафах" отваря за евакуация на чужденци от Газа

1
Пунктът бе затворен в петък
Пунктът бе затворен в петък Снимка: АА

Пунктът бе затворен в петък

Граничният контролно-пропускателен пункт "Рафах" отваря отново днес за евакуацията на чуждестранни граждани от ивицата Газа в Египет, предаде Ройтерс, като се позова на палестинските власти в анклава, контролиран от радикалното ислямистко движение "Хамас". Пунктът бе затворен в петък,предава БТА.

Ройтерс отбелязва, че това е единственият вход в анклава, който не е под контрола на Израел и съответно е жизненоважен както за хората, желаещи да напуснат ивицата, така и за камионите с хуманитарна помощ, които влизат в нея.

Според палестински и египетски източници, които не са назовани от Ройтерс, граничният пункт "Рафах" е бил затворен в петък заради проблеми с палестинците от северната част на ивицата Газа, които се нуждаят от спешна медицинска помощ. Хора с подобен проблем ще могат днес да преминат на египетска територия заедно с притежатели на чуждестранни паспорти и техните подопечни.

ГКПП "Рафах" отваря днес в 9:00 часа сутринта местно време (също и българско).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Moni levi
    Тези диваци нямат край.Какво търсите в Газа,махайте се.Дебили.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари