Израел обяви 4-часов "прозорец" за евакуация от южната част на Газа

3
Тел Авив публикува и карта с маршрута за възможно изтегляне на цивилните от анклава
Тел Авив публикува и карта с маршрута за възможно изтегляне на цивилните от анклава Снимка: EPА / БГНЕС

Тел Авив публикува и карта с маршрута за възможно изтегляне на цивилните от анклава

Израелската армия дава днес нов "прозорец" на цивилните в Ивицата Газа да се преместят в южната част на палестинския анклав, предаде ДПА.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха, че ще разрешат движението по пътя към южната част на територията между 10:00 часа и 14:00 часа (08:00 часа и 12:00 часа по Гринуич), съобщи говорител на израелската армия в платформата "Екс", цитиран от БТА. Армията публикува и карта, на която е показан пътят, по който може да се извърши придвижването. В публикуваното съобщение се казва на арабски език: "Ако ви е грижа за вас и близките ви, тръгнете на юг, следвайки нашите инструкции".

Говорителят призова хората да се възползват от новата възможност и да се отправят на юг в името на собствената си безопасност.

Миналия уикенд военните започнаха нова фаза от войната срещу ислямисткото движение "Хамас", което управлява ивицата Газа, и разшириха сухопътните си операции.

Израелската армия вече няколко пъти призова хората в северната част на Газа да се преместят на юг. По данни на военните най-малко 700 000 души вече са го направили. Според оценки на ООН в ивицата Газа има 1,4 милиона вътрешно разселени лица. В гъстонаселената ивица Газа живеят повече от 2,2 милиона души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Иван
    И евреи и араби са мрьсни дрипави цигани,черниигрозни,боклуци..да се избият взаимно
  • 2
    1
    Moni levi
    Какви коридори,избивай ги тези,мрьсните и дрипави мюсюлмани, терористи мрьсни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари