Говори бащата на момичето с 400 шева

1
Красимир Михайлов разказа, че отначало срещнали съдействие от полицията, но после започнали да губят надежда
Красимир Михайлов разказа, че отначало срещнали съдействие от полицията, но после започнали да губят надежда

Семейство на обезобразеното с макетно ножче момиче иска справедливост

Национално шествие в 32 града на страната в подкрепа на обезобразеното с макетно ножче момиче от Стара Загора. 18-годишната жертва на агресия беше приета в болница, където са ѝ направили 400 шева.

Пред NOVA говориха бащата и адвокатът на жертвата. Днес за първи път пред медиите застана съдийската колегия, която в началото на юли пусна от ареста сочения за извършител на посегателството.

Семейство на обезобразеното с макетно ножче момиче иска справедливост. Такава очаква вече месец. Бащата на пострадалата - Красимир Михайлов, разказа, че отначало срещнали съдействие от полицията, но после започнали да губят надежда, предаде NOVA.

„Хората от Първо РУ веднага установиха предполагаемия извършител. След това му е била наложена мярката за неотклонение. Явно там обаче някъде се къса нишката”, смята родителят.

За първи път пред медиите застана съдия Таня Гьонева, част от съдийската колегия, която пусна от ареста след 72-часа сочения за извършител на посегателството. Според съдиите става въпрос за лека, а не за тежка телесна повреда, защото момичето не е било с опасност за живота.

„В случая съдебно-медицинската експертиза установява наранявания, които по отделно и съвкупно сочат временно разстройство на здравето, но не и опасност за живота. Колкото и да звучи стряскащо и възмущаващо за общността, законодателят го квалифицира като лека телесна повреда”, посочи Гьонева.

Адвокатът на семейството Димитър Киров посочи, че момичето има загуба на идентичността, а емоционалното ѝ състояние е сринато.

„Освен телесна повреда, имаме и заплаха за убийство. Раните са близо до жизнено важни артерии. Тоест, имаме право да допуснем хипотезата, че става дума за опит за убийство”, каза Киров.

Прокуратурата в Стара Загора иска да бъде изяснена получената телесна повреда. „Искаме петорната експертиза да изясни точния характер на телесните увреждания, брой и вид. Има ли една, или няколко средни телесни повреди, те съпроводени ли са с опасност за живота и причинени ли са по начин, особено мъчителен за пострадалата”, заяви районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова.

Бащата на момичето разказа, че не познавал добре задържания. „Въпросния човек съм го виждал един-два пъти, дори не го познавам. Аз бях против това отношение на дъщеря ми с него. Разбрах за някаква ревност, но не чак до такава степен, която да доведе до такива последствия”, твърди той.

Раните на нарязаното момиче заздравяват, но семейството се опасява кога и как дъщеря му ще превъзмогне случилото се. „Раните по тялото ѝ лека-полека ще заздравеят с много усилия. Раната, която е в нейното съзнание, обаче едва ли ще заздравее толкова бързо”, смята Красимир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари