МВР: Заканите с убийство са отправени два дни преди насилието над момичето

0
Обвиняемият е изпратил съобщения с текст: „Направо те убивам” и „Ще ти закача главата”
Обвиняемият е изпратил съобщения с текст: „Направо те убивам” и „Ще ти закача главата” Видео: БНТ

Обвиняемият е изпратил съобщения с текст: „Направо те убивам” и „Ще ти закача главата”

Полицията и прокуратурата в Стара Загора дадоха съвместен брифинг по случая с нападнатото и обезобразено 18-годишно момиче.

В брифинга участват Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора, Таня Димитрова - районен прокурор, Лазар Христов - директор на ОД на МВР - Стара Загора и наблюдаващият прокурор по делото.

"Заканите с убийство са отправени два дни преди упражненото насилие, което е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието", обявиха разследващите, предаде БНТ.

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето е било настанено в болница без опасност за живота, поясни старши комисар Лазар Христов, директор на ОД на МВР-Стара Загора.

"По моя инициатива днес проведох среща с майката на пострадалото момиче. Тя се съгласи, проведохме близо един час разговор с нея. Заявих и нашата принципна позицията към нулева толерантност към прояви на насилие. Наблюдаващите прокурори ще положат максимални усилия за събиране на доказателства за предивяване на обвинение, което съответства на тежестта на престъплението", заяви районният прокурор Таня Димитрова.

Тя подчерта, че е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги Николаев, обвинен за нападението. Той вече два пъти е осъждан за подобни престъпления, допълни комисар Христов.

Тази сутрин беше арестуван мъжът, нападнал и обезобразил с макетен нож младото момиче от Стара Загора. Той е задържан за 72 часа, заради заплахи за убийство. Огромна вълна от възмущение предизвика фактът, че извършителят е на свобода и зверството е определено като лека телесна повреда. Момичето е с 400 шева и счупен нос. Последствията от деянието първоначално са окачествени като средна, а след това - като лека телесна повреда, а Георги Николаев беше пуснат на свобода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари