Господин кмете, задължете чиновниците си да спазват закона!

0

Русенецът Христо Ботев отправи молба за помощ до „Бъдеще за Русе“.

На 14 март след като излиза от тях и отива на работа, подпорната стена намираща се над къщата му се срутва и я размазва до основи.

Отива в община Русе, където кмет е Пламен Стоилов от ГЕРБ, но чиновниците са се държали грубо с него и вместо да му помогнат са го заплашили, че ако не разчисти веднага двора си щели да го глобят.

След като къщата рухва и погребва цялата му покъщнина, г-н Ботев остава без пари, документи, дрехи и подслон.

От общината отказали да го настанят в общинско жилище.

Вчера, „Бъдеще за Русе“ изпрати писмо до кмета Пламен Стоилов с искане, да задължи чиновниците си да работят за каквото им плащат.

Поискано е отдел „Контрол на строителството да установи чия е собствеността на подпорната стена, дали в съседните имоти има незаконни строежи и каква е причината за срутването.

Стената е строена през 60-те години, когато всички подобни строежи са били общински. Нищо чудно и сега подпорната стена да се окаже собственост на общината и тя да трябва да заплати щетите и цялата къща на г-н Ботев.

Опасяваме се, че ако има такива документи в архива на общината – те ще изчезнат, както изчезнаха и подписите в договора за строеж на спортната зала и кмета Пламен Стоилов не поиска дължимите 30 000 000 неустойка за неизпълнението на срока.

Освен това „Бъдеще за Русе“ напомни на кмета, че общината поддържа резервни общински жилища, които са точно за такива случаи.

Очакваме отговор и действия от страна на общината.

Източник: Бъдеще за Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари