Господин кмете, спрете да вземате пари от "Монтюпе"!

1
Подбирайте си спонсорите внимателно!
Подбирайте си спонсорите внимателно!

Иво Пазарджиев към кмета на Русе: „Спрете да вземате пари от Монтюпе!“

ВМРО алармира за проблема със замърсяването на въздуха на русенци още през 2015 година. Това припомни в своето изказване пред Общинският съвет днес Пазарджиев. Старейшините единодушно подкрепиха текста на декларацията.

Според „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ проблемът със замърсения въздух над Русе представлява изключително болезнена тема. Нужни са сериозни и спешни мерки. Въпреки това засега единственото, което остава като впечатление у русенци, е продължаващото политическото говорене на кмет и администрация в опит да се експлоатира темата за личен имидж.

В съзнанието на нашите съграждани вече започна да се установява паралел между днес и онези тежки години в края на 80-те, когато над Русе се бе постлала хлорна мъгла, което е повече от притеснително и вредно, счита русенският адвокат. Нежеланието от страна на общинската администрация да потърси решение навява на русенци усещането, че няма воля да се намери решение на сериозния проблем в най-кратки срокове, а съмненията за преплитане на икономически и политически интереси остават като послевкус от миризмата на бакелит.

Когато през 2015 година ВМРО алармира, че въздухът над Русе е силно замърсен, от страна на кмета Стоилов и неговия екип, бяха отправени упреци към войводите, че използват темата съобразно политическите си интереси. Нещо повече, нелепите обвинения, които излязоха от устата на сегашния кмет, че някой едва ли не пали гуми, за да имитира замърсяване, останаха глухо сподавени зад медийното мълчание по темата.

Макар инициативността, която Стоилов взе да имитира, и въпреки множеството страници, изписани по темата, не остава ясен отговорът на въпроса кога Община Русе ще приключи да приема пари под формата на дарения от страна на завода-замърсител. Отговор на този въпрос е нужен, за да се разсее усещането, че има скрити договорки. Здравето на хората стои над всичко, дори над спонсорите, припомни още Пазарджиев, обръщайки се директно към кмета с думите „Подбирайте си спонсорите внимателно!“.

„Цинично е, че допреди няколко дни на билборд, закачен на фасадата на Общината, отразяващ предстоящо културно събитие, присъства и логото на фирмата, за която има категорични данни, че трови здравето на русенци.“ завърши Иво Пазарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари