Кметът на Русе: Настоявам за сурови наказания!

0

"Днес сезирах Окръжна прокуратура - Русе за замърсяването на въздуха в нашия град", съобщава във Фейсбук профила си кметът Пламен Стоилов.

"Призовавам за незабавна проверка, която да установи дали има действия или бездействия както на представители на институции, така и на фирми, които създават пряка опасност за живота и здравето на гражданите. Настоявам за сурови наказания, които да прекратят чувството за безнаказаност. Няма да спра да отстоявам правото на русенци да дишат чист въздух"!

При идентифициране на вина на конкретни длъжностни лица, кметът изисква прилагане на закона в максималната му строгост, предвид факта, че данните за умишлено замърсяване на града не само, че не спират, а и зачестяват, което показва явно незачитане на екологичните норми и законодателството в страната.

„В заключение си позволявам да добавя, че Община Русе ще приложи всички позволени от закона мерки за прекратяване на замърсяването, като изразявам готовност за пълно и цялостно съдействие на Прокуратурата за идентифициране и наказване на виновните лица. Вярвам, че всяка институция ще изпълни своите ангажименти в рамките на компетенциите си, замърсяването на града да бъде незабавно преустановено“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари