Горивата, които продавам в момента са от "Лукойл България"

1
Когато имаш работещ бизнес модел - няма проблем с намирането на средства за изграждането на нови търговски обекти за продажба на горива
Когато имаш работещ бизнес модел - няма проблем с намирането на средства за изграждането на нови търговски обекти за продажба на горива

"Горивата, които продавам в момента на моите бензиностанции, са от "ЛУКОЙЛ България".

Това обясни варненският бизнесмен Веселин Марешки в седмичното обзорно предаване "Беновска пита" по "Канал 3" и "Радио К2".

И въпреки че горивата минават през 2-3 посредника, преди да стигнат до мене, аз пак ги продавам по-евтино от веригата "ЛУКОЙЛ", заяви Марешки.

През декември изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Андрей Делчев обясни, че при 30 долара цена на петрола горивата, които тогава струваха около 2 лв., нямало накъде да падат повече, най-много с 2-3 ст./литър, припомни Марешки.

Тогава аз казах, че Делчев е объркал нулите и че горивата ще поевтинеят с 23 ст., припомни още той. И днес виждате, че дори и в София цените са около 1,73-1,80 лв./литър, посочи Марешки и допълни, че Комисията за зашита на конкуренцията (КЗК) трябва да стигне докрай в разследването на пазара на горива, за да докаже съществуващия на практика картел.

Марешки откри първата си бензиностанция VM Petroleum във Варна през октомври миналата година. Цените на горивата вчера на нея бяха 1,64 лв. и 1,52 лв. за бензина А 95 и за дизела, а автогаза се продаваше за 0,69 лв./литър.

Идеята ни е до края на годината да открием между 30 и 50 бензиностанции у нас, за да отговорим на очакванията на хората, обясни Веселин Марешки. В най-скоро време ще открием още няколко търговски обекта, посочи той.

Когато имаш работещ бизнес модел - няма проблем с намирането на средства за изграждането на нови търговски обекти за продажба на горива, обясни Марешки.

Банките са за това, но ако се наложи да търся спешно пари, може да се стигне дотам да продам част от бизнеса с лекарства, за да инвестирам в нови бензиностанции, каза варненският бизнесмен.

Смисълът на живота е човек да живее така, че да бъде полезен на другите, заяви още Веселин Марешки.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари