Голям пожар избухна до депото за битови отпадъци в Монтана

0
Над близките жилищни квартали се разнесе черен облак дим от горящите отпадъци
Над близките жилищни квартали се разнесе черен облак дим от горящите отпадъци Снимка: БНТ

Шест екипа на Пожарната служба продължават да се борят с потушаването на огъня

Голям пожар избухна до депото за битови отпадъци в Монтана.

Огънят е тръгнал е от площадка за временно съхранение на строителни отпадъци. Пламъците бързо са се разраснали заради силния вятър. Шест екипа на Пожарната служба продължават да се борят с потушаването на огъня.

Над близките жилищни квартали се разнесе черен облак дим от горящите отпадъци. Местните власти увериха, че депото за битови отпадъци не е засегнато и на този етап няма замърсяване на въздуха.

"Причината не мога да ви кажа в момента, защото все още виждате, че пожарът е доста развит. Веднага заминаха два екипа, впоследствие станаха три, в момента мисля, че вече и шести екип както виждате отива", каза гл. инсп. Ивайло Цветанов от РД ПБЗН, Монтана.

"Това е площадката за временно съхранение на строителни отпадъци, която приема строителните отпадъци от целия град и цялата община. Пожарът е отцепен отвсякъде, ограден е с наша техника строителна, която да може да не се разпространява. Няколко декара е площта на пожара. Проблем е вятърът, който в момента леко затихва", каза Диман Георгиев - зам.-кмет на община Монтана.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари