Голям пожар горя в Сакар планина

0
Пламъците обхванаха около 1000 декара сухи треви, пасища и лесонепригодни площи
Пламъците обхванаха около 1000 декара сухи треви, пасища и лесонепригодни площи Снимка: БТА

Пламъците обхванаха около 1000 декара сухи треви, пасища и лесонепригодни площи

Пожар обхвана около 1000 декара сухи треви, пасища и лесонепригодни площи в Сакар планина между свиленградското село Студена и тополовградското село Радовец, съобщиха от Областната администрация в Хасково.

Сигнал за пожара е получен на 20 юли в 17:40 часа в Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) – Свиленград. Към 22:00 часа той обхваща сухи треви, пасища и лесонепригодни площи. В гасенето участват осем противопожарни автомобила с 25 служители, още лека техника и дузина доброволци. Заявена е тежка верижна техника от противопожарната служба в Пловдив. Гасенето е продължило и през тъмната част на денонощието.

Информацията към 7:00 часа днес е, че пожарът продължава, като е локализиран. Противопожарните коли и екипи дежурят на място. Няма опасност за населени места и население.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари