Глобиха "Мтел" с 87 хиляди лева

1
КЗК потвърди глобата за "Мобилтел" ЕАД в ролята му на правоприемник на "Близу Медиа енд Броудбенд" ЕАД, заради заблуждаващи рекламни послания
КЗК потвърди глобата за "Мобилтел" ЕАД в ролята му на правоприемник на "Близу Медиа енд Броудбенд" ЕАД, заради заблуждаващи рекламни послания

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) потвърди глоба от 87 277 лева за "Мобилтел" ЕАД в ролята му на правоприемник на "Близу Медиа енд Броудбенд" ЕАД заради заблуждаващи рекламни послания.

КЗК вече постанови веднъж глоба, но решението бе обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС) и върнат за преразглеждане. Размерът на санкцията е 0,1% от нетните приходи от продажби на дружеството за 2016 г. Решението подлежи на обжалване.

Казусът започва в края на 2012 г., когато "Близу" предлага пакетна услуга - телевизия и интернет, заедно с бонус пакет "HD Супер спорт" с пет спортни и две други програми с промоционална цена за срока на договора, който може да 12 или 18 месеца.

По-малко от шест месеца по-късно обаче повечето канали от промоционалния пакет са спрени. И приблизително по същото време "Близу" започват да предлагат нов пакет канали "HD Селект" с въпросните спортни канали и срещу допълнително заплащане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари