Глобиха 30 000 рубли журналистката с антивоенния плакат

0
Служителката на руския Първи канал Марина Овсяникова бе осъдена от Останкинския районен съд на Москва
Служителката на руския Първи канал Марина Овсяникова бе осъдена от Останкинския районен съд на Москва

Служителката на руския Първи канал Марина Овсяникова бе осъдена от Останкинския районен съд на Москва

Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова бе изправена днес пред съда, след като вчера протестира на живо в ефир срещу войната в Украйна, предадоха Ройтерс, ДПА и БТА.

Съдът в московския район Останкино определи глоба от 30 хиляди рубли (ок. 247 евро) за организиране на неразрешена публична проява, каза говорителка на съда.

Според руски медии другите варианти за присъда на Овсянникова са били 10 дни задържане под стража или до 50 дни обществено полезен труд. Първоначално поддръжници на младата жена се опасяваха, че тя ще бъде подведена под отговорност за клевета срещу руската армия съгласно приет неотдавна нов закон, което би довело до присъда до 15 години затвор.

Видният журналист Алексей Венедиктов публикува в "Телеграм" снимка на Овсянникова заедно с адвоката ѝ Антон Гашински в съдебната зала.

ТАСС посочи, че според материалите по делото за административно нарушения журналистката е била санкционирана не за своята акция в телевизионното студио, а за отправения преди това видеопризив към участия в неразрешени протестни акции.

По време на новинарска емисия на Първи канал вчера Марина Овсянникова се появи зад водещата на новините, като издигна антивоенен плакат и скандира против руската инвазия в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари