Марина Овсянникова: Синът ми ме обвини, че съм разрушила живота ни!

3
Крия се. Животът ми се промени завинаги, сподели журналистката
Крия се. Животът ми се промени завинаги, сподели журналистката

По време на разпита ме питаха какви са връзките ми със Запада, за кого работя, разказва журналистката от Първи канал

"Синът ми ме обвини, че съм разрушила живота на семейството, аз се укривам при приятели и пия успокоителни, за да се държа."

Това са част признанията, които руската журналистка Марина Овсянникова прави в интервю пред германското сп. „Шпигел“, предава вестник 24 часа.

Името на 43-годишната журналистка обиколи света в понеделник, когато по време на централната емисия новини на една от най-гледаните телевизии в Русия Първи канал тя влезе в студиото с плакат срещу войната в Украйна.

Чувствам се горе-долу добре. При приятели съм, крия се. Ужасно съм стресирана и това няма да се промени. Животът ми се промени завинаги и аз едва сега започвам да го осъзнавам. Не мога вече да се върна към стария си живот“, започва разказа си Овсянникова и посочва, че се притеснява много за сигурността си. Допуска, че може да ѝ се случи нещо като инсценирана катастрофа, при която да загине, или да ѝ направят „каквото си поискат“.

Тя изразява опасения и за безопасността на семейството си. Твърди, че 17-годишният ѝ син и 11-годишната ѝ дъщеря не са с нея, а за момента са на сигурно място в Москва. И разкрива, че синът ѝ не просто е шокиран, както и цялата фамилия, но и я обвинява, че разрушава живота на цялото ни семейство. Майка ѝ е съкрушена и напълно изтощена. „Семейството ми не ме подкрепя особено“, признава Овсянникова, която е не по-малко изтощена. „Все още си говорим, но за мен е страшно трудно психологически“, продължава тя и подчертава, че официалното обществено мнение е срещу нея.

Въпреки всичко смелата журналистка казва, че не съжалява, защото смята, че е направила правилното нещо и не се отказва от гражданската си позиция. А гражданската ѝ позиция е, че това, което се случва в Украйна, е война, а не просто „специална военна операция“. Третирането на инвазията в Украйна като „война“ е забранено в Русия, припомня „Шпигел“. С назоваването в ефир на конфликта като „война“ „прекрачих граница, от която няма връщане, но пък сега вече мога спокойно и открито да говоря публично за това“, посочва тя.

Овсянникова разкрива, че самата тя доскоро не се интересува особено от политика и никога не е ходила по протести, но твърде много неща започват да се натрупват през годините. “Първоначално не можехме да си избираме губернатори, после дойдоха 2014 г., ДНР, ЛНР, отравянето на Навални, репресиите срещу независимите медии. Войната, която никой не очакваше, преобърна всичко. Мислехме, че Русия, НАТО и САЩ блъфират, че дипломатите ще успеят да избегнат военния конфликт. На 24 февруари бяхме в шок", казва журналистката, обяснявайки, че с това вече търпението ѝ прелива. Тя твърди, че подготвя акцията си сама, без знанието на близките или на колегите си. Успява да заблуди охраната, която пази тв студиото да няма точно такива изцепки, и да се промъкне вътре, за да развее в ефир плаката.

Посочва, че много от колегите ѝ в телевизията също не одобряват войната и начина, по който се представя, но се борят със съвестта си, защото имат да хранят семейства, а в момента трудно биха намерили работа другаде. Въпреки това тя е щастлива, че част от колегите ѝ напускат след нея.

След случая, при който Овсянникова е арестувана и часове наред е в неизвестност, тя полуава покана от френския президент Емануел Макрон за политическо убежище. Въпреки това журналистката е категорична, че тя и семейството ѝ ще останат в Русия.

Срещу Овсянникова все още няма повдигнати криминални обвинения, но твърди, че е разбрала, че високопоставени лица настояват такива да бъдат повдигнати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ...
    Айде, прибирай си цирка, джуджетата и брадатата жена, евтина кифла, къде ти пуснаха парите, до 2 месеца ще видим накъде ще литнеш и ти като Горбачов...да си вземеш кур.вен.ските пари, брантия !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари