27-годишен русенец е заразен с COVID-19

1
67-годишен мъж се е влошил и е интубиран / снимката е илюстративна /
67-годишен мъж се е влошил и е интубиран / снимката е илюстративна / Снимка: iStock/Getty Images

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе е констатиран нов случай на лице, заболяло от коронавирус.

Става дума за 27-годишен мъж от гр. Русе. Той не проявява симптоматика и за момента се намира под домашна карантина, съобщиха от Областната администрация.

Важно е да се отбележи, че новоконстатираният случай ще бъде обявен в Единния информационен портал най-вероятно през утрешния ден.

Имайки предвид новообявеният случай общият брой на диагностицираните с COVID-19 от Русенско стана 62-ма души, като от тях активни са 42-ма. Понастоящем на домашно лечение са намират 27 души, а други 15 са хоспитализирани, от които един е интубиран. Касае се мъж на 67 години от гр. Русе, чийто положителен резултат от PCR-теста беше обявен на 9-ти този месец. Припомняме, че той беше в увредено общо състояние и поради това беше приет на лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“, но от вчера е преведен в COVID-отделението за интензивни грижи към Университетска болница „Канев“, където е интубиран. Мъжът е с пневмония и придружаващи заболявания.

Що се касае до разпределението на активните случаи по населени места от региона то се запазва почти същото и е както следва – 38 от гр. Русе и по един от градовете Борово и Бяла, а също и по един от селата Щръклево и Кацелово.

Интересен е и фактът, че от активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка означава съответно 17 и 25. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията 36 са жените, а мъжете са 26, което в проценти е респективно 58% и 42%.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 669, а за други 6039 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 6708.

Същевременно в трите лечебни заведения в Русе – двете университетски болници „Канев“ и „Медика Русе“, както и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ на лечение са общо осем пациенти от Разградска област и един от област Търговище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

На плажа, два шезлонга и чадър са 100 лева. Не са скъпи. И в ИКЕА са толкова…

Харесай Дунавмост във Фейсбук