Гласуват вота на недоверие в петък

0
Между две парламентарни групи, Петър Москов ще трябва да се защитава сам
Между две парламентарни групи, Петър Москов ще трябва да се защитава сам Снимка: Булфото

Дебатите по първия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов ще се проведат в пленарната зала утре, но гласуването оставало за петък, научи “24 часа” от ръководството на парламента.

По правилник между последното изказване и осъществяването на самия вот трябва да са минали поне 24 ч. А ако остане за четвъртък, това със сигурност означава удължаване на заседанието след 14 ч. Освен това ще се използва присъствието на Министерския съвет на парламентарен контрол в петък.

Пълен отчет за националната здравна карта направи днес здравният министър Петър Москов пред парламентарната група на ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов го питали имат ли основания протестите по страната заради намеренията на ведомството да закрива болници. А също - кога и как ще се въведат дългоочакваните пръстови отпечатъци в системата, срещу което резерви имат и отделни водещи фигури в групата на ГЕРБ. После Москов се срещнал отделно и с парламентарната група на реформаторите.

По-рано днес на заседание на Изпълнителния съвет на блока шефовете на РБ са подписали декларация, с която препоръчват при вота на недоверие депутатите да застанат единни зад министър Москов. Според отлично осведомени първоначално Радан Кънев и Гроздан Караджов не били въодушевени, но в края на заседанието подписали.

Също днес следобед лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов провел поредните консултации с реформаторите за предстоящото подписване на анекса на споразумението им. В него ще бъдат уточнени сроковете на всяка реформа, както и на промените в Изборния кодекс, които трябва да са факт най-късно до май.

Проблемът е именно в изборните правила - ГЕРБ иска по-висок праг или отпадане на преференциите, РБ са категорично против.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари