Последна агония!

2
Много груба, пълна с компромати, лошо възпитание, обиди и ритане по кокалчетата предизборна кампания
Много груба, пълна с компромати, лошо възпитание, обиди и ритане по кокалчетата предизборна кампания

НОВИНИТЕ ДНЕС, 23.10.2019 Г.

- И ПО-СТРАШНО МОЖЕ. Премиерът-Слънце с оглед изслушването на Номинирания Гешев утре, заяви, че това не бил НЕГОВИЯТ кандидат. Той щял да посочи юристи на ГЕРБ – Емил Радев или Данаил Кирилов. Като тук няма да се задълбочавам в изискванията на Закона за съдебната власт, че прокурор не може да членува в политическа партия, да упражнява политическа дейност или да упражнява друга дейност, която да постави под съмнение независимостта му, ще се концентрирам върху желанието на Борисов. Явно принципът е: „Трайте, че и по-лошо може да стане!”. Представете си Потресът на правото като главен прокурор. И превърта, превърта файловете. Признавам, фантазията ми не е толкова богата. Така че, да се радваме на Гешев, да не стане по-лошо.

- ИМА ЛИ НОМИНИРАНИЯТ МИЛИОНИ В ЧУЖБИНА? Прокуратурата днес много бързо опроверга изтекла в медиите информация за милиони франкове и евро в банкови сметки на Номинирания в чужбина. Замесва се Сарафов и ДАНС с исканията им за проверка преди няколко години. Интересното е, че при прословутата проверка на ДАНС, за която Цацаров би тъпан няколко месеца, се установи, че 27 съдии, прокурори и следователи имат банкови сметки и авоари в чужбина, които не са декларирани. Много интересно, че досега няма проверка по тези случаи, тоест 27 магистрати е възможно да са зависими, да перат пари или нещо подобно, а ДАНС и прокуратурата да не намират смисъл да извършват проверки. И се сещам за вчерашния доклад на ЕК, че върховенството на закона си е грижа на българите. Само където не казват с магистратите какво да правят българите!

- СВОБОДАТА НА СЛОВОТО СЕ ГАРАНТИРА ОТ ПОЩИТЕ! Борисов днес излезе с гениална идея, която кърти мозъци. За да се гарантирала свободата на словото в България, той щял да възложи на „Български пощи” ЕАД, която е с едноличен собственик на капитала – държавата, да разпространява печатните издания. Тоест, свинските и пикливи медии да могат безпрепятствено да стигнат до матрияла, който да се убеди от тях как просперира. Защо Борисов е забравил, че обвиненията са, че именно държавата пречи на свободата на словото, не е загадка. Той си мисли, че след като той помни три дена, и хората също са такива. Ликуй, народе, пощите ти гарантират вестниците на Пеевски!

- ДОБРИ И ЛОШИ НОВИНИ. По-малко туристи, но пък пием повече. Важното да е весело. Като не идват английски туристи да ни изпиват рИкията, ще си я пием ние. Туризмът, вместо да се развива, става все по-непопулярен сред чужденците и българите. Този в България, разбира се. Бетонът, акциите на Валери Симеонов и изпълненията на Ангелкова изгониха дори тийнейджърите, които идват, за да се напият и освен баровете, не виждат нищо друго от България.

Предизборната кампания вече с последна агония преди неделята. Естествено, много груба, пълна с компромати, лошо възпитание, обиди и ритане по кокалчетата. На фона на това по-малко от половината българи няма да гласуват. Защото явно не виждат СВОЯ кандидат сред 38 000 кандидатирани за някакъв пост. Вместо да се замислят, политиците отговарят с още и още партии и все по-неприемливи кандидатури. Но да се гласува, е важно. Това е право на всеки един от нас. За да си каже поне веднъж мнението на четири години. Местните избори са и възможност да изберем мажоритарно кандидат, дори да не ни харесва партията, която го е издигнала. Защото, ако не гласуваме днес, нямаме право да псуваме утре!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари