Гласуват вота на недоверие на 29 януари

1
От ДПС ще подкрепят вота, Атака ще решат на момента
От ДПС ще подкрепят вота, Атака ще решат на момента Снимка: БГНЕС

Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29 януари.

Това съобщи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева след приключване на разискванията по него, предаде „Фокус“.

С това се спазват разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, а именно гласуването на проекта за решение да се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Дебатите продължиха близо 4 часа, а на заседанието присъстваха министри от кабинета „Борисов“ 3. Мотивите на БСП бяха представени от лидера на партията Корнелия Нинова.

Тя обяви от парламентарната трибуна, че досега правителството е било вредно, а сега е риск за България. Според нея всяка промяна към по-добро минава първо през оставката му.

Според депутатa от ГЕРБ Георги Марков БСП искат пир по време на чума. Той заяви, че управляващите няма да го позволят и попита защо не се борят с бедстивето, а с правителството. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че от Движението са убедени във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български граждани. В рамките на дебата стана ясно, че "Атака" ще определи своето отношение към вота на недоверие при неговото гласуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари