Гласът ни на изборите тежи повече от парите на партиите!

0
Гласувайте! Не оставяйте шайката и многоапартаментникът Цецку да си мислят, че отново са победители
Гласувайте! Не оставяйте шайката и многоапартаментникът Цецку да си мислят, че отново са победители

Отново време на избори. Всъщност не само политически. Избор дали да отидем за гъби, дали отвратени да отвърнем поглед или въпреки съмненията си да отидем да дадем гласа си. Освен членовете на партии и върлите им симпатизанти, всеки друг си задава въпроси. И най-честият въпрос е: „За кого, по дяволите, всички са едни и същи!”.

И си припомням речта на Президента Радев при встъпването му в длъжност, когато засегна именно този проблем:

Румен Радев: „Панорамният поглед е привилегия на политиците и инструмент на анализаторите. Погледът на обикновения гражданин вижда друго.
Свикнахме да гласуваме, ала мнозина днес не виждат смисъл да го правят. Примирихме се с изборните злоупотреби. Имаме многопартийна система, но партиите са повече от идеите за България. Появиха се бизнес-партии, лабораторни политически проекти, чуждопоклоннически формации. Партийната генетика в зората на прехода изглеждаше по-автентична от днешната политическа ГМО-кухня. А отчуждението на гражданите от политическата класа е благодатна почва за популизма. Ерозията на българската демокрация е ескалиращ проблем
.”

Това е истината за политическата система на България. И за изборите – за злоупотребите, подмяната на протоколи и резултати, купуването на гласове и в края на краищата – от определянето на тези, които ще ни управляват, от гетата на България....срещу 50 лева! Неграмотниците определят бъдещето ни. И това предизвиква омерзение и погнуса във всеки нормално мислещ човек.

Безспорният успех на политическата каста тези 30 години е, че ни убеди, че гласът ни няма значение, че както и да гласуваме, резултатите ще бъдат, каквито на тях са им изгодни. Втълпиха ни го, накараха ни да повярваме в това и накрая го превърнаха в истина.

А истината е, че манипулации и злоупотреби има. Но само когато процентът на гласуващите е малък. Могат да се подменят протоколи, но не и когато гласуват повече от 70 % от избирателите. А тогава и купуването на гласове се обезсмисля. Гласуването е начин да одобрим или накажем политиците. Да покажем какво мислим. И ако стоим в къщи на дивана, това означава, че не мислим и апатията ни стига дотам, че да ни е все едно кой крадлив политик ще ни управлява.

Но макар и трудно, системата се обръща. Ако всички гласуваме. Всички да покажем на крадливата шайка, ЧЕ НЕ СМЕ ДОВОЛНИ ОТ ТЯХ И ИСКАМЕ ДА СЕ МАХАТ! Това е нашият шанс цивилизовано да покажем какво мислим. Не могат да купят всички ни. Не могат да манипулират всички. 

Ще кажете – за кого? Ще намерите. Преференцията дава възможност да гласувате за определен човек. Изберете някой, който Ви е впечатлил. Но ГЛАСУВАЙТЕ! НЕ ОСТАВЯЙТЕ ШАЙКАТА И МНОГОАПАРТАМЕНТНИКЪТ ЦЕЦКУ ДА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ ОТНОВО СА ПОБЕДИТЕЛИ!

Гласувайте за бъдещето на децата ни. Отърсете се от апатията. Защото ако сега ГЕРБ изгубят изборите, цялата построена от тях престъпна империя ще се разклати. Защото плъховете ще започнат да напускат кораба им, съдиите ще имат куража да бъдат отново независими, прокуратурата ще има куража да се опита да ги разследва. Много неща могат да се случат. Сега държавата е в ступор от страх и от властта на шайката. Да я разклатим и съборим тази власт. Можем. Само не се оставяйте да Ви убедят, че не зависи от Вас. ЗАВИСИ!

И защото Президентът Радев доказа, че и някой почтен и извън системата политик може да бъде избран. И да бъде непримирим към случващото се в България! Веднъж българите показахме, че можем да гласуваме срещу шайката, въпреки злоупотребите и манипулациите.

Сега отново е време. Защото при един техен голям провал на изборите, не се и съмнявайте, че отвъдокеанските им господари ще ги изоставят. Те не обичат победените. И тогава от нас ще зависи какво ще направим с бъдещето.

Мислете! Гласувайте! Покажете какво мислите за корупцията и престъпната политика на шайката!

Бог да пази България!

Автор: Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари