Гешев е радост за ГЕРБ!

0
Срамни сцени се разразиха днес в залата на Висшия съдебен съвет
Срамни сцени се разразиха днес в залата на Висшия съдебен съвет Снимка: БГНЕС

- ГЕШЕВ Е РАДОСТ ЗА ГЕРБ!

Срамни сцени се разразиха днес в залата на Висшия съдебен съвет.

Целта беше една – налагане на канидатурата на Гешев за главен прокурор на всяка цена. Средствата не се подбираха. Защото статуквото има нужда, необходимост и е зависимо от това главният прокурор да е негов човек. За да могат да безчинстват на воля и да са сигурни, че никой няма да им потърси отговорност. Политиката беше силно застъпена в избора. А атмосферата мога да нарека само срамна. Висши юристи си говореха на „бе”, подмятаха се злобни лични намеци, дълго време се обсъжда кой колко пъти в кои сгради бил влизал, а недопустимият стил на говорене между колеги, юристи и най-вече възпитани хора ме накара да се засрамя. От тях. Явно целта оправдава всички средства. Разбра се, че Гешев и Данаил Кирилов са заплашили госпожа Дешева, че ако продължава да бъде срещу избора, ще стане общински съветник. Тоест са намекнали за съдбата на Методи Лалов, който напусна съдебната система и сега е общински съветник в София. Явно според Гешев и Барни Ръбъла на правото, това е нещо страшно и опасно.

Така или иначе, Гешев беше избран с гласовете на 20 човека от ВСС. Четири достойни и независими членове на ВСС бяха против.

Честито! Гешев ще носи радост на управляващите.

Борбата с престъпността ще продължи по същия начин. Борбата с неудобните на властта ще започне с нови сили!

ПРЕЗИДЕНТЪТ Е НА ХОД!

Президентът Радев е изправен пред труден избор. По Конституция той няма право да откаже повторното предложение, а е задължен да издаде указ за назначаването на Гешев.

Барни Ръбълът на правото дори имаше наглостта да предположи, че Президентът трябва в срок от 3 до 5 дни да издаде указа. Срок няма, което означава в разумен срок. Днес чета много призиви Президентът да не подписва указ за назначаването на Гешев. Защото процедурата била незаконосъобразна. За мен това е много опасно. Дали процедурата е незаконосъобразна, може да установи само съд. Друг е въпросът, че тези актове и предложения са така заложени, че да няма възможност за оспорването им. От друга страна, Президентът не може да откаже да издаде указ, защото ще наруши пряко Конституцията. Като оставям настрани това, че незабавно ще му бъде поискано отстраняването /както казват американофилити – импийчмънт/, от морална страна Президентът е този, който трябва да бъде за пример в спазването на Конституцията и законите. При никакви положения не може да ги нарушава, защото това е пример. Освен това, моралната тежест за този избор пада върху гласувалите двадесет човека от ВСС. Президентът направи каквото можа, но не може оттук нататък да направи нищо друго, освен да се намери начин за сезиране на Конституционния съд.

- БОЛНИТЕ ДА МРАТ.

Коалиционният съвет на управляващата шайка реши, че първият ден от болничните няма да се плаща.

Бизнесът /вероятно имат предвид робовладелците като Кирил Домусчиев/ считал, че работниците злоупотребявали с това си право и отдавна настоявал да не се плащат болничните. Управляващите изтъкнаха като основен мотив злоупотребите и фалшивите болнични. Вярно?!?

Тоест, държавата и НЗОК като не могат да се справят да хванат едни фалшиви болнични, всички болни да страдат. Това звучи толкова несериозно, че не е за вярване. Ами тогава да предложим първите три дена от командировките на управляващите да не се плащат, защото много от тях злоупотребяват с това? Или пък да не си плащаме първия месец от осигуровките, защото държавата злоупотребява с нашите пари? Резултатът, който се цели, е ясен – да се спестят пари на държавата, които са нужни за по-важни цели, като например покупката на нови коли за депутатите и кметовете, или например за тоалетна хартия за Народното събрание. Освен това явно искат да насърчат работниците да се влачат болни на работа и да сеят зарази. Само аз ли считам, че българите са една от най-болните нации в Европа.

Вижте смъртността в България – 68 000 души на година! 68 000! Симуланти!

Както се казваше в една сценка за Швейк: Лекарят пита: „А този симулант какво стана, защо го няма? – Ами умря, докторе!” . И умират все повече млади хора от заболявания, които преди 30 години бяха леки и се лекуваха. Инфаркт получават все повече хора под 40 години. Здрави хора почти няма. Явно симуланти някакви. Важното е бизнесът да печели, а държавата да не се бърка за пари! Болните да мрат!

- НЕДОСТОЙНО ПОВЕДЕНИЕ НА БАНОВ.

Банов, след като се разшумя за поредния огромен гаф в повереното му министерство, днес отново прехвърли цялата вина на юристите си, защото те били пропуснали срока. Даже се усъмни, че това било подозрително. По-подозрително от него надали. Няма как да направят подобно нещо без неговата благословия. Само неработилите в администрация няма да го разберат. А и къде му е контролът. Как така не е попитал дали е обжалвано решение за почти един милион неустойка и то такова решение, което от една година постоянно е на общественото внимание. Съвсем за камилчета ни вземат. Друг е въпросът кой ще му потърси отговорност. Гешев? Вярвате ли?

- ПЛАЩАЙТЕ, РОБИ!

Разбираме днес, че с въвеждането на тол-системата от 01.03.2020 година, ще се оскъпят много продукти. В оценката на въздействието е посочено, че храните ще се оскъпят поне с 1 %, а автобусните превози и транспорта – с около 7 %. Тоест, смятайте ги няколко пъти отгоре. Но иначе данъците няма да се повишат, да се посмеем малко….

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари