Ветото на президента върху промените в НПК влезе в пленарна зала

0
То бе включено като първа точка от програмата за работа на депутатите днес
То бе включено като първа точка от програмата за работа на депутатите днес Снимка: Народно събрание / архив

Вчера правната комисия в парламента уважи ветото на президента във връзка с възстановяването на правомощията на ВСС и главния прокурор

Народното събрание обсъжда ветото на президента върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК). Точката бе включена като първа от програмата за работа днес, по предложение на заместник-председателя на парламента и водещ днешното пленарно заседание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС). Предложението ѝ бе подкрепено със 140 гласа „за“, против – 31, информира БТА.

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане промените в НПК, свързани с възстановяването на правомощията на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) и на главния прокурор. В мотивите си държавният глава припомня, че с последните изменения и допълнения в основния закон Висшият съдебен съвет бе реорганизиран чрез разделянето му на два съвета – съдийски и прокурорски, а правомощията на главния прокурор и на прокуратурата бяха силно редуцирани.

Вчера правната комисия в парламента уважи ветото на президента във връзка с възстановяването на правомощията на ВСС и главния прокурор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари