Германия спира вноса на руски въглища и петрол тази година

0
"Вървим към бърз отказ от руските енергоносители. Работим за преориентация на внос на въглища, като това може да стане още тази година. Работим и за отказ от руски петрол в подобни срокове", заяви Олаф Шолц
"Вървим към бърз отказ от руските енергоносители. Работим за преориентация на внос на въглища, като това може да стане още тази година. Работим и за отказ от руски петрол в подобни срокове", заяви Олаф Шолц Снимка: БГНЕС / Архив

"Германия работи, за да се откаже изцяло от доставките на руски въглища и петрол"

Това заяви канцлерът Олаф Шолц пред телевизия "А Ер Де" (ARD), цитирана от ТАСС и БТА. 

"Вървим към бърз отказ от руските енергоносители. Работим за преориентация на внос на въглища, като това може да стане още тази година. Работим и за отказ от руски петрол в подобни срокове", посочи Шолц.

Канцлерът обаче призна, че в случай на въвеждане на ембарго много работни места ще бъдат застрашени. "Ако вносът бъде рязко прекъснат, много производствени вериги ще трябва да спрат дейността си, а това би довело до сериозна икономическа криза", каза Шолц.

По-рано този месец Европейската комисия предложи план за намаляване на зависимостта на ЕС от руски газ с 67 процента до края на годината заради войната в Украйна, припомня ТАСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Русенец
    Тея шваби са мазохисти! Дано пукнете от студ бе главуни!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари