Германия е предоставила убежище на 2000 руски граждани

1
Средно месечно близо 190 мъже на възраст между 18 и 45 години са се обръщали за убежище в Германия
Средно месечно близо 190 мъже на възраст между 18 и 45 години са се обръщали за убежище в Германия

Средно месечно близо 190 мъже на възраст между 18 и 45 години са се обръщали за убежище в Германия

От началото на руската инвазия в Украйна преди две години около 2000 руски граждани и техните семейства, застрашени в родината им, са получили германска виза, съобщи ДПА.

Данните, публикувани по искане на депутата от в Бундестага от "Левите“ Клара Бюнгер, от началото на 2022 г., сочат, че според международното право и по спешни хуманитарни причини разрешения за пребиваване са издадени на 2035 души от Русия.

Средно месечно близо 190 мъже на възраст между 18 и 45 години са се обръщали за убежище в Германия, съобщи федералното правителство в отговор на запитването. Единствено малка част от тях е била призната за търсещи убежище.

Делът на одобрените молби на руснаците, принадлежащи към тази възрастова група, е бил 10,5% през януари тази година, при около 25 на сто през предходната година и малко под 40% в периода между началото на войната през февруари 2022 г. и 31 декември 2022 г.

Числата се отнасят единствено за онези чужденци, чиито молби за убежище са били разгледани от Федералната служба за миграция и бежанци на Германия. Тези, които са оттеглили молбата си или сега кандидатстват в друга страна от Европейския съюз, не са включени в статистиката.

Бюнгер обвини канцлера Олаф Шолц, че не е изпълнил обещанието си да приема хората, които не искат да участват във войната в Украйна.

Тя призова правителството да инструктира миграционните власти да предоставят защита не само на военните дезертьори, но и на руснаците, отказали мобилизация и които се противопоставят на войната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    daskal
    Абсолютна лъжа! Истината е, че около 200 германци месечно търсят убежище в Русия. Не виждам никакви причини руснаците да бягат от родината си. :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари