Германия се връща към въглищата заради газовата криза

0
Въглищните вместо газовите централи трябва да поемат производството на ток
Въглищните вместо газовите централи трябва да поемат производството на ток Снимка: ЕПА / БГНЕС

Въглищните вместо газовите централи трябва да поемат производството на ток

Заради газовата криза Германия отваря отново въглищна електроцентрала, след като правителството в Берлин реши през 2019 година да се откаже от въгледобива.

Централата Мерум в Долна Саксония, започва отново работа, след като в средата на юли правителството реши, че заради извънредната ситуация с недостига на природен газ Германия може да използва затворени въглищни централи за производството на електричество, съобщава БНР.

"За да се икономисва газ, въглищните вместо газовите централи трябва да поемат производството на ток", обясни икономическият министър Роберт Хабек от партията на Зелените.

Финансовият министър Кристиан Линднер от либералната партия "Свободни демократи" настоя в интервю за германската преса за продължаването на работата на последните три атомни електроцентрали в Южна Германия, вместо плановото им затваряне в края на годината. За това настоява и опозиционния консервативен блок ХДС/ХСС.

Ревизията на решението за окончателното затваряне на централите би нанесло сериозен удар по другите две управляващи партии - Зелените и социалдемократите, които за сега са против възраждането на ядрената енергетика в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    до 2
    Педалите и другите видове извратеняци са присъщи на западната "култура". Ти от кой пол си?:)))
  • 1
    3
    До 2
    Не е, просто е тъпичък азиятски пендел и троли простотии под всички статии. Жалък копейкаджия смотан е! ;))))
  • -1
    2
    до 1
    ти еврогей ли си?
  • 7
    1
    Ха-ха-хах!
    Да ви сЕра на €врогейския съюз! Нали голям го вадехте на Путин? Пък то какво стана? Вова ви го наби по руски: чак до макарите, неумит, като кисела краставица!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари