Олаф Шолц: Германия ще излезе от кризата по-силна

0
Пред Бундестага Олаф Шолц добави, че продължаването на работата по стария начин не е възможно
Пред Бундестага Олаф Шолц добави, че продължаването на работата по стария начин не е възможно Снимка: БГНЕС / ЕПА

Пред Бундестага Олаф Шолц добави, че продължаването на работата по стария начин не е възможно

"Германия е достатъчно силна, за да преодолее кризата, причинена от нахлуването на Русия в Украйна и да излезе от нея по-силна благодарение на нов подход към енергетиката, отбраната и търговската политика в най-голямата европейска икономика", заяви днес канцлерът Олаф Шолц, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Справяме се с недостатъците на енергийната и търговската политика, която ни доведе до едностранна зависимост от Русия и Китай", заяви Шолц пред Бундестага и добави, че продължаването на работата по стария начин не е възможно.

"Германия има сили да се справи с кризата и да излезе по-силна от нея", каза канцлерът социалдемократ, като добави, че неговото правителство ще направи нещо повече от това да се придържа към статуквото.

Откакто Москва нахлу в Украйна, германците са изправени пред рязко покачване на цените на енергията поради прекъсване на доставките от Русия.

"Правителството няма да бъде в състояние да спре напълно скока на цените на енергията чрез субсидии, но може да ги намали до поносимо ниво", каза Шолц.

"Ограниченията на цените на електроенергията и газа ще бъдат въведени от Берлин през следващата година, което ще доведе енергийните разходи до ниво, което експертите не очакваха да бъде достигнато преди 2024 година", добави канцлерът.

"Тогава ще имаме повече терминали за втечнен газ на разположение и ускореното развитие на възобновяемите енергийни източници също ще има още по-голямо въздействие", каза Шолц. По думите на канцлера първите нови терминали за приемане на доставки на втечнен природен газ ще започнат на функционират в Северна Германия "до няколко седмици".

Като посочи отново, че Германия ще продължи да експлоатира три АЕЦ до следващата есен, Шолц каза, че страната е започнала "най-значителната реформа на енергийния сектор през последните десетилетия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    ники
    До пролета доста проамерикански правителства ще паднат протестите са почнали но нашите дупедайци журналистите не смея да го оповестят тик так хората не искат войната която шибаните американци искат да ни натресат изродите мръсни къето са отишли хората добро не са видяли
  • 5
    3
    12345
    никоя маймуна не обелва и дума за две фундаментални подробности. първо: разликата в цената на втечнения американски газ и природния Руски. второ: колко екологичен е втечнения и колко Руския природен газ. А истината е: Цената е значително различна и втечненият е значително по-неекологичен от природния. Тоест климата да го духа с американското втечнено ЛАЙНО.
  • 1
    2
    сащ е агресор
    Дааа, продължава да си го повтаря публично, но гражданите ще си кажат, като постудуват няколко месеца и от кеф ще поискат още повече "демокрация" и още повече хомосексуални "ценности"!
  • -1
    1
    Пропаганда
    Значи според Шолц Русия е влязла в Украйна през лятото на 2021 г.... Тогава рязко се покачиха цените на енергията. Мееееее...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари