ГЕРБ влезе по Пеевски в кампанията

0
Изведнъж пролича, че Горанов представлява повече интересите и тезите на кръга #Кой и Делян Пеевски, отколкото на обществото
Изведнъж пролича, че Горанов представлява повече интересите и тезите на кръга #Кой и Делян Пеевски, отколкото на обществото Снимка: БГНЕС

Телевизията е Нова тeлевизия.

Дебатиращи от БСП е Драгомир Стойнев, а срещу него – Владислав Горанов, доскорошен финансов министър от кабинета „Борисов 2”. Дискусията вървеше вяло и другарски реплики, докато не се стигна до скандала с КТБ, пише FROG NEWS.

Изведнъж пролича, че Горанов представлява повече интересите и тезите на кръга #Кой и Делян Пеевски, отколкото на обществото. „ГЕРБ не искат да се разсекрети стенограмата от съвещанието при президента Пленелиев за съдбата на КТБ. Не искат, защото ще се разбере, че ГЕРБ са искали сриване на цялата банкова система и предизвикване на хаос”, отсече Стойнев. Горанов се опита да обясни – доста вяло - че удара срещу банката се бил случил по време на управлението на БСП с ДПС.

Всички статистики на Евростат и Амнести интернешънъл сочат, че България е най-корумпираната страна в ЕС, контрира Стойнев. Той даде пример, с това че за десет години, от които ГЕРБ управлява седем, 10% от фирмите в България печелят 78% от обществените поръчки, което прави около 70 млрд лева.

Горанов не можа да реагира и смънка, че някои от докладите на ЕК по линия на мониторинга били положителни за усилията, които се полагали. Той обаче не обели и дума за съвместните медийни акции на Министерство на финансите и „Булгартабак” на Пеевски. Не спомена нищо и за лотариите, които нарушават често закона, а трябва да бъдат контролирани и санкционирани именно от финансовото ведомство.

Горанов дори заяви, че не може да се очаква промяна в политиката на ГЕРБ. По този начин той призна, че корупцията ще продължи, както и господството на мафиотския модел #Кой.

Според запознати Владислав Горанов е един от близките приятели и бизнес партньори на Делян Пеевски. Говори се също че той е сред най-редовните посетители на х-л „Берлин” в столичния кв. Бояна, където се смята, че е щаб-квартирата на олигарха „крал на обществените поръчки” Пеевски. Известно е също, че Горанов като министър живя в апартамент от баровския комплекс на друг олигарх – Кирил Домусчиев. Очевидно обаче, че именно такова ще е лицето на кампанията на ГЕРБ – в името на олигархията и политико-мафиотски кръгове.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари