ГЕРБ: Президентът да не оказва натиск на Конституционния съд

0
Това заявяват от ГЕРБ във връзка с жалбата на президента до Конституционния съд
Това заявяват от ГЕРБ във връзка с жалбата на президента до Конституционния съд Снимка: БТА

Това заявяват от ГЕРБ във връзка с жалбата на президента до Конституционния съд

Очевидно президентът е изнервен, че парламентът работи и след две години на служебни правителства успя да формира конституционно парламентарно мнозинство, което да измени Конституцията и да започне да попълва държавните органи с изтеклите мандати. Това заявяват от ГЕРБ във връзка с жалбата на президента до Конституционния съд, предаде БГНЕС.

Процедурата по избор на конституционни съдии беше и прозрачна, и открита, и публична. Препоръчваме на държавния глава да не оказва натиск на независимия Конституционен съд като го призовава за неизпълнение на Закона за Конституционния съд и на Конституцията, подчертават от ГЕРБ.

Напомняме на президента, че за разлика от него, който назначава конституционни съдии еднолично, Народното събрание ги номинира, изслушва и след това избира по дълга и прозрачна процедура, добавят още от партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Ама
    Двамата с Пеевски яко грухтите Ееее тоя Радев Абе оде се взе бърка ви сметките . Ама кво става бе това как се викаше магнит ли магнитски ли май за сега се отарвахте ама до кога .А Г-н Радев колкото го плюете все повече хора го харесват жив и здрав да бъде че иначе като айгъри си играете на равно поле .
  • 16
    2
    Мирослав
    Щом толкова много се разреваха от гроб много е важно овладяването от тях на КС.
  • 15
    1
    Анчо
    Не знаех,че всяко сезиране на Конституционния съд се нарича натиск.Значи ли това,че никой няма право да се обръща към Конституционния съд за тълкуване на даден проблем!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари