ГЕРБ: Новият директор на ДФ "Земеделие" замесен ли е в данъчни измами?

0
Бившите управляващи единствено заявиха, че по тази линия е бил разследван човек с името Борис Михайлов
Бившите управляващи единствено заявиха, че по тази линия е бил разследван човек с името Борис Михайлов

Представители на ГЕРБ дадоха извънреден брифинг

Представители на ГЕРБ дадоха извънреден брифинг в централата на партията. Изявлението направиха Тома Биков и Томислав Дончев, които съобщиха, че представят сериозни разкрития за назначенията на служебния кабинет на президента.

"Една кратка информация ви представяме и задаваме няколко въпроса. През 2008 г. срещу лицето Борис Давидов Михайлов е внесен обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението е срещу него и още 6 човека и е за участие в организирана престъпна група, действала в периода 2001 - 2004 г", каза Тома Биков.

"Лице със същите три имена е задържано в престъпна група, източила 15 млн. лв. ДДС през 2004 г.. Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел". Тогава е установено, че лицето е плащало на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име с цел данъчни измами. На групата са саучаствали и данъчни служители, които са съдействали за връщане на ДДС и извършването на изманине с ДДС", допълни Биков.

"Лицето Борис Михайлов - разследван, арестуван, съден, същият ли е, който на 10 юни тази година е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", попита на свой ред Томислав Дончев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук