ГЕРБ изправят Петър Стоянов за президент срещу Радев?

11
В ГЕРБ смятали, че той може да привлече гласовете на СДС и на градската десница
В ГЕРБ смятали, че той може да привлече гласовете на СДС и на градската десница Снимка: БГНЕС / Архив

Три варианта за кандидат-президент на ГЕРБ обмислял Бойко Борисов

 Отправната точка на лидера била коя фигура най-ярко ще се противопостави на действащия държавен глава Румен Радев, който отново ще играе за поста, пише Стандарт. Слави Трифонов вече заяви, че Радев е кандидатурата на ИТН и партията му ще се постарае да бъде избран още на първи тур.

Затова Борисов търсел силна фигура срещу Радев.

"Има значение дали изборите за парламент и президент ще са в един ден. Ако са в 1 ден, кандидатът трябва да е партиен, който да води листата. Ако не, трябва да е някакъв лидер, който да е безпартиен, за да се опълчи на Радев“, посочи Борисов преди няколко дни.

Първият вариант бил бившият президент Петър Стоянов. В ГЕРБ смятали, че той може да привлече гласовете на СДС и на градската десница. Стоянов бе президентът, който постигна национална съгласие по време на Жан-Виденовата зима и с връщането на БСП-мандата на 4 февруари спомогна за предотвратяването на гражданска война.

Вторият вариант бил уволненият от служебното правителство шеф на "Пирогов" проф. Асен Балтов. Той се ползва с огромното одобрение на българите, защото бе отстранен след като екипът му изнесе част от най-тежката битка с коронавируса.

Третият вариант на Борисов бил отново за лекар - директорът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски. Засега обаче генералът твърдо искал да остане встрани от политиката.

Завъртя се и още един, четвърти вариант - шефът на Юридическия факултет в СУ "Св. Климент Охридски" проф. Даниел Вълчев. Но той звучи изненадващо, тъй като професорът е един големите критици на ГЕРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари