Петър Стоянов отрече спекулациите на ГЕРБ, но не се възмути от тях

0
Струва ми се, че да бъдеш дори на думи и даже съвсем спекулативно номиниран от партията на един примитив в рамките на техния изнасилвачески наратив е повод да кажеш поне веднъж какво мислиш за тези изнасилвачи в политиката
Струва ми се, че да бъдеш дори на думи и даже съвсем спекулативно номиниран от партията на един примитив в рамките на техния изнасилвачески наратив е повод да кажеш поне веднъж какво мислиш за тези изнасилвачи в политиката Снимка: БГНЕС / Архив

Президентът Петър Стоянов, който спечели с голямо мнозинство поста си през 90-те години на вълната на синия демократичен подем, но го загуби в началото на века от един посредствен червендалест хитрец , отрече днес да се е кандидатирал срещу Румен Радев 

Макар пък друг президент с еднократно консумиран мандат, като Плевнелиев, да заяви в телевизионно интервю малко по-рано, че си е говорил с Петър Стоянов по телефона и остави впечатлението у зрителите, че тъкмо въпросът за президентските избори е бил поводът за това. Това коментира Иво Инджев в своя БЛОГ.

В изявление от САЩ Петър Стоянов изглежда беше беше принуден да  прекъсне спекулациите с неговото име, разпространявани от кликата на собственика на ГЕРБ, страхливия конкурент на Радев, който не смее да се изправи лично срещу съперника си, макар “технически” да е най-подходящият за това кандидат поради факта, че беше принуден да оваканти премиерския пост и си търси за компенсация работа на друг връх в държавата – връх, какъвто той декларира с патологичен патос, че заслужава както никой друг. Какво друго се очаква от един толкова нарцистичен победител на (почти) всички избори досега от поне десетилетие насам, освен да поиска личен реванш в пряк сблъсък с онзи, когото обвинява с люти клетви за своето падение!

За голямо съжаление на очакващите тази развръзка от принципни позиции, в изявлението на Петър Стоянов няма и следа от упрек или обида във връзка с тази спекулация. Не се сърди на другарите, които го величаеха като потенциален супер герой в битката за президентския пост, от която бяга техният сикаджийски малодушен “антикомунист”, набеден напоследък по негови тактически съображения за пред Вашингтон и за “русофоб”.

Струва ми се, че да бъдеш дори на думи и даже съвсем спекулативно номиниран от партията на един примитив в рамките на техния изнасилвачески наратив е повод да кажеш поне веднъж какво мислиш за тези изнасилвачи в политиката. 

Да го формулирам иначе, ако не е съвсем ясно

Ти читателю, би ли отрекъл без възмущение, ако дни наред пред публиката те обявяват за нещо, което не си, заявявайки само, че всъщност си нещо друго, но не коментираш онези, които са те омаскарили като говорители на собствената ти воля без да си ги упълномощил? Звучи като да искаш да си си добре със спекулантите.

Въпросът не опира до личността на Петър Стоянов, който сам се поставя в положението да употребяват името му без да се възмущава срещу виновниците за това. Опира до опорните точки на пропагандата, която закотви България на дъното на ЕС с претенцията да управлява в името на “европейското развитие на България”.

Онези, които не харесват и не подкрепят Румен Радев, да не се чудят, когато той си осигури преизбирането. С такива помагачи му е в пионерска връзка вързано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари