ГЕРБ: Бюджетът е нереалистичен

0
ГЕРБ разкритикува проектобюджета за 2024 година, който вчера бе представен от финансовия министър Асен Василев
ГЕРБ разкритикува проектобюджета за 2024 година, който вчера бе представен от финансовия министър Асен Василев Снимка: Фокус

ГЕРБ разкритикува проектобюджета за 2024 година, който вчера бе представен от финансовия министър Асен Василев

Делян Добрев заяви на Националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново, че данъчните приходи са завишение "нереалистично", съобщи Фокус.

"Данъчните приходи в държавния бюджет за 2023 година са 35 милиарда лева. Те не могат да ги съберат. Към момента се вижда неизпълнение на приходната част с два милиарда, т.е. няма да съберат 35 милиарда, ще съберат 33", заяви той.

"Знаете ли колко са заложили за догодина? 40 милиарда - над 20% увеличение на реално събраните данъчни приходи от тази година. От къде ще дойдат тези 7 милиарда, от никъде, защото те ще карат до март, а след това ще заминат кой знае къде", каза още Добрев.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че обещаният един милиард за общините е "имагинерен".

"За огромно съжаление единият милиард, който Асен Василев спомена, че ще бъде заделен в бюджета, освен че е имагинерен, не почива на реална спогодба. ПП обещаха да има изготвен реален план за действие на общините до края на септември. Ние ще настояваме, така както през 2021 вие реализирахте преходни остатъци, да може тези средства да са на разположение през целия цикъл", каза той.

"За съжаление, няма нито стотинка увеличение на капиталовите разходи, при всички инфлационни процеси, които наблюдаваме през последните години", добави той.

Той обаче обяви, че до месец ще бъде обявена нова процедура за третия лот от пътя Русе - Велико Търново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Чуденка
    Това снимка от зоопарка в Търново ли е? Ако няма друг, явно това е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари