Георги Свиленски: Загубихме изборите, защото срещу нас беше изправена цялата държава

0
Мисията на БСП е да свали от власт ГЕРБ и няма друга партия, която да се справи с тази задача
Мисията на БСП е да свали от власт ГЕРБ и няма друга партия, която да се справи с тази задача

Това е загуба за БСП, каквито и интерпретации да се правят. В крайна сметка задачата, която бе поставена, беше за победа, а победата е един глас повече от опонента, но това не се случи. Така че най-достойното нещо, което може да направи един ръководител, е да подаде оставка.

Това заяви в студиото на "Плюс-минус" в ефира на Нова телевизия заместник-председателят на БСП Георги Свиленски след загубата на социалистите в европейските избори.

"Всеки има своето право да коментира, обаче аз мисля, че БСП проведе една добра кампания. Имахме ясна визия за Европа и за България. Не е вярно, че не сме говорили по европейски проблеми. Показвахме фактите и говорихме истината и това ядоса Борисов. Заради това БСП беше поставена в много неравностойно положение, тъй като срещу нас беше изправена държавната администрация, общинската администрация, цялата медийна мощ, както и самият Борисов'', обясни причините за загубата на партията Свиленски.

"Да, успяхме да мобилизираме ядрото, но не стигнахме до периферията, което го оценяваме като проблем'', допълни още той.

По думите му напускането на парламента е било аргументирано решение.

"Излизането ни от парламента не беше грешка. Защото след това българският парламент показа, че не работи, че е несъстоятелен. Така че каузата, заради която излязохме, се видя, че си е заслужавала. Напускането ни беше абсолютно аргументирано и нашите избиратели го разбраха'', каза Свиленски и добави, че мисията на БСП е да свали ГЕРБ от власт.

"Мисията на БСП е да свали от власт ГЕРБ и няма друга партия, която да се справи с тази задача'', посочи зам.-председателят на "столетницата".

"Оставката на Нинова е подадена съобразно устава и нашите документи. Тя е само констатирана, т.е. не е нито приета, нито отхвърлена. Когато си загубил избори, ти трябва да поискаш отново доверието, иначе е непочтено спрямо тези, които са те предложили и избрали на този пост'', разясни в заключение Георги Свиленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари