Георги Свиленски: Хората не искат корупция, хората не искат мафия в управлението

0
ГЕРБ действат панически – раздават на всеки кой каквото иска
ГЕРБ действат панически – раздават на всеки кой каквото иска Видео: БНТ

ГЕРБ действат панически – раздават на всеки кой каквото иска

В БСП има съвети, които разработват политиките на партията, предлагат решенията, това не е Министерски съвет в сянка, обясни в "Още от деня" по БНТ Георги Свиленски, член на Изпълнителното бюро на БСП, заместник-председател на ПГ на партията и председател на предизборния щаб. Тези съвети са съществували и преди, сега са структурирани по подобие на сегашните министерства.

"Визия за България" е визия, на базата на която ще бъде направена предизборната програма, след това, дай Боже да спечелим изборите, и управленската програма на бъдещото правителство", заяви Свиленски.

Тази визия се актуализира и надгражда, тя е отворен документ за предложения и за критика. В предизборната кампания тя ще бъде представена в страната.

"Хората не искат корупция, хората не искат мафия в управлението, хората не искат нагласени обществени поръчки", подчерта членът на Изпълнителното бюро. И беше категоричен, че БСП е длъжен да осигури тези искания на хората. БСП е променена партия и няма да допусне такива неща, за да останат повече пари за образование, здравеопазване, социална политика.

По думите на Свиленски ГЕРБ сега действат панически - раздават на всеки кой каквото иска. Те говорят за преизчисляване на пенсиите, за справедливост.

"Ние сега искаме преизчисление на пенсиите към 2015 г., за да бъде справедливо между всички пенсионери - и тези със 270 лв. пенсия, и тези със 370 лв., а и тези със 700-800 лв. Не може пенсионерите, хората с ниски доходи да бъдат първите и най-преки жертви на коронавируса. Държавата трябва да се намеси, трябва да помага справедливо", заяви Георги Свиленски.

Според социологическите проучвания сега резултатът на ГЕРБ и БСП е изравнен на фона на всички раздавания на пари, на фона на всички обещания, които направиха, истинският резултат ще бъде в деня на изборите, когато ще видим кой е първи и кой - втори, подчерта Свиленски.

"Март месец по същите тези агенции БСП беше 8%, днес е 23,4%", отбеляза той. И посочи, че пътят е правилен и че след три-четири месеца, когато ще бъдат изборите, резултатът ще е по-висок.

Свиленски заяви, че са готови да преговарят с всеки, който приема тяхната визия за България, особено в раздела за здравеопазването и по специално за болниците да не са търговски дружества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари