Георги Ганев: Търговци се опитват да видят докъде могат да добутат цената на олиото

0
Инфлацията ще стигне до нива, каквито поколението, родено в края на миналия век, не е виждало, каза депутатът от ДБ
Инфлацията ще стигне до нива, каквито поколението, родено в края на миналия век, не е виждало, каза депутатът от ДБ Видео: NOVA

Инфлацията ще стигне до нива, каквито поколението, родено в края на миналия век, не е виждало

Олиото има специфични причини да поскъпва в момента. Една част от високата цена се дължи на тези причини. Другата – понеже извинението е добро – търговци се опитват да видят докъде могат да „добутат” нещата”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” Георги Ганев от "Демократична България".

По думите му една от причините за поскъпването е фактът, че Русия и Украйна са най-големите производители на слънчоглед в света. „Поради очакването, че реколтата тази година няма да е особено добра и в двете страни, цената на суровината е висока на световните пазари. Именно това вдигане на цените, дори България да не внася от там, няма как да ни подмине”, подчерта той.

За съжаление недостига на торовете може да доведе до по-висока цена и на храните. От химическа гледна точка веществата, които влизат в торовете – се използват и за снарядите”, заяви Ганев.

По думите му ударът върху руската икономика е по-голям, но той засяга и Запада: “По-голямата трагедия е, че бедните обедняват повече от богатите”.

Инфлацията ще стигне до нива, каквито поколението, родено в края на миналия век, не е виждало”, каза Ганев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    русенец
    Това, че и взривовете и торовете са все съединения на азота не означава, че в торовите заводи вместо тор правят взрив. Просто най-големите производители на торове в света са Русия и Беларус. Та, "бензиностанцията с ракети", както я нарече тъпото ни премиерче и в този бранш ни държи за топките.:)
  • 1
    1
    Мартин
    Поредния гнусен лешояд, изпълзял да вещае апокалипсис
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари